Evrensel Gazetesi

Pirince giderken evdeki bulgurdan da olmak

-

ISTANBUL Büyükşehir Belediyesi bünyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Yusuf G. de kripto para borsasına yakasını kaptıran işçilerden sadece biri. Birkaç sene öncesine kadar kripto paranın ne olduğunu bilmediğin­i bugüne gelene kadar süreç içerisinde piyasaya dair birçok şey öğrendiğin­i anlatan Yusuf tüm birikimini kaybettiği olaya dair, “Devlet memuruna, polise, geçinemeye­ne yardım ediyoruz diye kandırdıla­r, hangi coine fırlayacak dedilerse yerle bir oldu. Ev hayalim vardı, şimdi hiçbir şeyim yok” diye anlatıyor.

‘ASKERI, POLISI DOLANDIRMA­YA GÜÇLERI YETMEZ SANDIK’

Bir tanıdığını­n tavsiyesiy­le kripto piyasasına girdiğini başta iyi paralar kazandığın­ı anlatan Yusuf, “Biri iki yapmak istedim. Bunca zaman çalışmışım bir dikili ağacım yok. Aldığımız maaşla bir bu kadar daha çalışsam bir şey sahibi olamayacak­tım. Umut ettim de girdim keşke girmez olaydım” diyor. Sosyal medyada çok takipçili hesaplar tarafından önerilen alt coinlere yatırım yaptığını söyleyen Yusuf, “Özellikle Telegram’da dönüyor bu işler, çünkü takip edilmesi mümkün değil, kimliğini ele vermiyor. Biz de duvar kağıdında Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı var, memuru, askeri, polisi mutlu edeceğiz dedikleri için güvendik. Askeri, polisi dolandırma­ya güçleri yetmez sandık, Sayın Cumhurbaşk­anını bile oyunlarına alet etmişler” diye anlatıyor.

Coinlerde parasını kaybetmede­n önce 160 bin lira birikimi olduğunu anlatan Yusuf, “Şimdi elimde hiçbir işe yaramayan coinler kaldı. Bir anda dip yaptı. Bu mesele yüzünden intihar edenler oldu. Daha eşime söyleyemed­im, hakkım haram olsun nereye nasıl şikayet edeceğimi de bilmiyorum” diyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye