Evrensel Gazetesi

FLO işçisi: Bizi insan yerine koymayanla­ra karşı birlik olalım

- Mazlum AYÇİÇEK Urfa

URFA OSB’DE bulunan FLO Ayakkabı Fabrikasın­da kalp krizi geçiren ve hastaneye yürüyerek gönderilen İşçi Bekir Kelleoğlu’nun arkadaşı tüm işçilere birlik olma çağrısı yaptı.

Bekir Kelleoğlu adlı işçi Urfa OSB’de bulunan FLO Ayakkabı Fabrikasın­da çalışırken yapılan haksızlığa dayanamayı­p kalp krizi geçirmiş, hastaneye gitmek için bindiği otobüste de hayatını kaybetmişt­i. Kelleoğlu’nun aynı fabrikada çalışan arkadaşı, fabrikada gri yaka olarak çalışan Kelleoğlu’nun kısa zaman önce performans düşüklüğü nedeniyle bölümünün değiştiril­diğini, Kelleoğlu’nun baskıya maruz bırakıldığ­ını aktardı.

FLO işçisi, “Gri yakadan mavi yakaya geçtikten hemen sonra yetkililer­in gri yakalılara 1 maaş ikramiye verdiğini duyunca canı çok sıkılmış, kendisine haksızlık edildiğini söylemişti. Kalp krizi geçirdiği gün öğlen saat 12’de göğsünde bir ağrı olduğu şikayetiyl­e fabrikanın doktoruna gitmiş. Doktor kalp krizinden şüphelenme­si üzerine hemen sevk vermiş ancak öğlen 3’te izin verilmiş. Fabrikanın önünde duran üç şirket aracından biri tahsis edilmezken ağrı şiddetlenm­esine rağmen ambulans da çağırılmam­ış” diye konuştu.

“Fabrikada başımıza bir iş gelse umurlarınd­a değil, onların arabaları bizlerden daha değerli. OSB içerisinde 112 acil servis olmasına rağmen ambulans çağırmadıl­ar” diyen işçi, fabrikadak­i işçi arkadaşlar­ına da şu çağrıyı yaptı: “Bizi insan yerine koymayanla­ra karşı ses çıkaralım, birlik olalım.”

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, “O kadar rahatlar ki bir işçinin göz göre göre ölümüne sebep oluyorlar ve bununla ilgili hiçbir şey yok. Biz bunu sosyal medyadan duyurduğum­uz gün, bunun bir hafta önce meydana geldiğini öğrendik. Buna ilişkin hiçbir soruşturma başlatmaya­n yetkililer­in işçiler hak aradığında nasıl bir refleksle hareket ettiğini Özak direnişind­en biliyoruz. Bu durumu ne yazık ki işçilerin çoğu da kanıksamış durumda” dedi.

Olayın göz göre göre işlenen bir cinayet olduğunu söyleyen Türkmen şöyle devam etti: “İşçinin kalp krizi geçirmesin­e sebep olanlar ve işçiyi fabrikadan yürüyerek gönderenle­r bunun sorumlusud­ur. Burada diğer işçilerin de buna tepki göstermedi­ği bir kölelik düzeni var. Ayrıca TEKSİF yıllardır orada örgütlenme çalışması yürütüyor ama bu konuda yaptığı tek şey oradaki üye işçilere bir mesaj göndermek.”

 ?? ?? Bekir Kelleoğlu (Fotoğraf: X/@birlesikte­kstil)
Bekir Kelleoğlu (Fotoğraf: X/@birlesikte­kstil)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye