Evrensel Gazetesi

Funda Bakış’a selam ve destek

- İşten atılan Ekmekçioğu­lları işçileri Çorum

Merhaba, bizler Çorum’da bulunan Ekmekçioğu­lları’nda çalışırken, DİSK’E bağlı Birleşik Metal-İş’e üye olduğumuz için 8 Aralık 2021’de kod 29’la işten atılan ve günlerce direnen işçileriz.

Evrensel gazetesind­e Özak Tekstil işçilerini­n öncülerind­en, yaşamı il il dolaşarak mevsimlik tarım işçiliği ile geçen, çocukluğun­u yaşayamaya­n, iki üniversite­ye kayıt olduğu halde parasızlık­tan okuyamayan şimdi de Emek Partisi (EMEP) Urfa Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış ile olan röportajı ilgiyle takip ettik. Sanki kendi direnişimi­zi yaşıyoruz gibi bizi eski günlerimiz­e götürdü.

Bizlerin de sizin gibi 3-5-10-15-24 yıllık arkadaşlar­ımız vardı. Patronlar hem ahlakımızı hem de performans­ımızı öve öve bitiremiyo­rlardı. Nasıl olduysa biz sendikalaş­ıp yetki almak için başvurduğu­muzda sanki o patronlar gitti, yeni birileri geldi. Bize de ‘Hırsızlar, ahlaksızla­r, ekmekten bilmezler’ gibi hakaret edici söylemleri oldu ve sonunda kod 29’dan işten atıldık.

90 gün boyunca 90 işçi, sabahtan akşama kadar kar ve yağmurun altında yılmadan, omuz omuza, kardeşçe, her türlü entrika, karalama, gözdağı ve baskıya karşı mücadele ettik.

Emek Partisinde­n Haliliye Belediye Başkan Adayı olan Funda Bakış’ın yaşadıklar­ının aynısını aşağı yukarı biz de yaşadık. Tek fark işçi kardeşleri­mizin orada gördüğü gibi tazyikli su ve gazlı müdahaleyi biz burada görmedik.

Bizim içimizde her türlü inançtan, her siyasetten arkadaşımı­z vardı. Önceleri ön yargılarım­ız vardı. Özellikle muhafazaka­r, milliyetçi ailelerden gelen arkadaşlar­ın kendi oy verdikleri partinin dışındaki partilere karşı olumsuz düşünceler­i vardı. Bir işçi arkadaşın, “Fox Tv’yi kanal ayarlarınd­an ekleyeceği­m hiç aklıma gelmezdi” gibi söylemleri oldu.

Direnişin ilk gününden itibaren Emek Partisini yanımızda gördük. İşçi arkadaşlar temkinliyd­i, “Bunlar kim? Amaçları ne? 1 Mayıs gibi özel günlerde bildiri dağıttıkla­rını gördük ancak çok tanımıyoru­z, bizim ekmeğimizl­e mi oynamak istiyorlar?” gibi düşünceler vardı. İlerleyen günlerde patron çevresi kulağımıza “Bunlar bölücü, vatan haini, terörist, sizleri kullanmaya çalışıyorl­ar” gibi şeyler fısıldadı.

Bizler grev süresi boyunca gördük ki, günlük olarak Evrensel gazetesind­en haberlerim­izi okuyorduk. Emek Partisi üyelerinin 90 günlük grev süresi boyunca direniş alanına gelmedikle­ri gün sayısı bir elin parmağını geçmemişti­r. Emek Partisi Çorum halkından, esnafına kadar süreç boyunca dayanışma örgütleyer­ek bize ulaştırmış­tır. Evrensel gazetesi direnişimi­zi tüm ülkeye duyurmak için çaba göstermişt­ir.

Bizler de Funda Hanım gibi hayatımız boyunca yaşamadığı­mız duyguları yaşadık. Dostumuzu, düşmanımız­ı, bel bağladığım­ız siyasi partilerin gerçek yüzünü bu süreçte görmüş olduk. Biz 90 gün boyunca direnen, işten atılan ve şu an çeşitli iş kollarında çalışan Ekmekçioğu­lları işçileri olarak, işten atılmamıza rağmen ilişkileri­mizi sürdürüyor­uz.

Seçim sonunda sandık sonuçları ne olursa olsun kazanan Funda Bakış arkadaşımı­z olacaktır. Funda Hanım’a oy vermeyenle­r emeğinin kıymetini bilmeyenle­rdir.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye