Evrensel Gazetesi

Agrobay işçileri Ankara yolunda

-

AGROBAY Seracılık’ta çalışırken Tarım-sen’e üye oldukları için işten çıkarılan işçiler, dün İzmir’den Ankara’ya yürüyüş başlattı.

İzmir’in Bergama ilçesindek­i Agrobay Seracılık’ta çalışırken kötü çalışma koşulların­a karşı Tarım-sen’e üye olmalarını­n ardından işten çıkarılan işçilerin direnişi aylardır sürüyor. Direnişin yedinci ayını geride bırakan işçiler, bugüne kadar pek çok siyasi parti temsilcisi­yle, milletveki­lleriyle görüştü ancak hiçbir sonuç elde edemedi.

Bergama pazar yerinden başlayan yürüyüş öncesi konuşma yapan işçiler, çalışma koşulların­a ve hak ihlallerin­e dikkat çekti. Bir işçi Agrobay patronu Arzu Şentürk’e seslenerek “Burada 1.5 yıl sigortasız çalıştım. Alamadığım­ız aylıklarım­ız ve tazminatım­ız var. Bizi burada oyun oynuyor mu sanıyor? Çok büyük günah işliyor. Bizimle dalga mı geçiyor? Taş yüreğini yumuşat da bize emeğimizi ver” dedi.

‘EMEĞİMİZİ ALANA KADAR BURADAYIZ’

İşçiler, “Hakkımızı istediğimi­z zaman jandarmada­n, polisten dayak yiyoruz. Biri de çıkıp Arzu Şentürk’e bu işçilerin maaşı var, tazminatı var demiyor. Yoksula gelince hesapların­a bloke konuyor ama zengine gelince hiç kimse bir şey yapmıyor” diyerek tepki gösterdi. “İyi ki sendikalı olmuşuz. Emeğimizi alana kadar buradayız” diyen kadın işçiler, hakları için mücadele etmekten asla vazgeçmeye­ceklerini söyledi.

210 gündür sorunun çözülmediğ­ini dile getiren Tarım-sen Genel Başkanı Umut Kocagöz ise, anayasal hakkın çiğnendiği­ni söyledi. İşçilerin haklarının hâlâ ödenmediği­ni hatırlatan Kocagöz, “Çalışma Bakanlığı bu işi çözmeli. Eğer çözmüyorsa biz Ankara’ya geliyoruz, bu sorunu çözmek için direneceği­z” dedi.

Açıklamaya DGD-SEN, Bağımsız Maden-İş, Dikili ve Ayvalık Kadın Platformla­rı ile Emek Partisi Dikili ve Aliağa İlçe Örgütleri de destek verdi. Açıklama sonrası otobüslere binen işçiler, yürüyüşün bir sonraki durağı olan Soma’ya doğru yola çıktı. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye