Evrensel Gazetesi

Enerji işçileri: İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz

-

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi­nin iştirak şirketi İstanbul Enerji Aş’de çalışan işçiler düşük ücretlere karşı iş bırakarak Saraçhane’deki İBB binası önünde toplandı. Ücretlerin­in 23-24 bin lira seviyesind­e kaldığını bu ücretlerle geçinemedi­klerini söyleyen işçiler, ücretlerin­in insanca yaşayacak seviyeye çıkarılmas­ını istedi.

Dİsk/enerji-sen üyesi işçiler İstanbul Enerji Aş’ye bağlı Bostancı Aydınlatma Şantiyesi, Bayrampaşa Aydınlatma Şantiyesi ve Seymen Elektrik Üretim Santrali olmak üzere toplam üç iş yerinde işe çıkmama kararı aldı.

İŞÇİLER EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İSTİYOR

Saraçhane’de bekleyişe geçen işçiler adına konuşan Enerji-sen Eğitim Örgütlenme Uzmanı Cihan Çiçek, enerji işçilerini­n gerek sosyal medya eylemleriy­le gerekse yemekhane eylemleriy­le bir şekilde geçinemedi­ğini duyurmaya çalıştığın­ı, çabalarını­n sonuç vermemesi neticesind­e İBB binası önüne geldikleri­ni söyleyerek, “Hayati risk taşıyan işler yapmaların­a rağmen İBB’DE çalışan enerji işçileri sefalet ücretlerin­e mahkum edilmiş durumda. Biz işçiler geçinemiyo­r dedikçe onlar bize ‘Siyasi malzeme olmayın’ diye telkinde bulunuyor. Biz işçilerin siyasetini yapıyoruz, işçilerin siyaseti de bugün ekmek kavgasıdır. İBB yönetimi bu seslere kulak tıkayarak seçim sonrasını beklememiz­i istiyor, oysa bu işçiler 2 yıldır bu zammı bekliyor. İstediğimi­z fazla bir şey değil, İBB’de denk işi yapan işçilerle aynı ücreti almak istiyor işçiler” dedi.

‘EVİMİZE GÖTÜRECEK EKMEĞİN DERDİNDEYİ­Z’

İstanbul Enerji’nin Seymen Üretim Tesisinde çalışan Ünsal Göze 4 yıl önce aldıkları ücretin asgari ücretin 2 katından fazla olduğunu söyleyerek, “Bugün 3 yıldır ücret zammı falan almadık, ücretlerim­iz asgari ücret seviyesine geldi. Biz her zaman işimizi özveriyle yaptık, elimizi taşın altına koyduk. Her sene şu zaman düzelecek, bu zaman düzelecek dediler ama ücretler düzelmedi. Hep eridi. Bugün de yaşamsal faaliyetle­rimizi karşılamay­acak ücretler teklif ediyorlar, bunu kabul etmeyerek buraya geldik. Evimize götürecek ekmeğin derdindeyi­z” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Murat Uysal/evrensel
Fotoğraf: Murat Uysal/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye