Evrensel Gazetesi

Kars, Uludere ve Karlıova’da Newroz kutlandı

-

HALKLARIN Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kars’ın Digor ilçesinde ve Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Newroz’u kutladı. Kutlamalar­da, Kürtlerin ulusal hak mücadelesi­ne değinilirk­en, Öcalan üzerindeki tecride de vurgular yapıldı.

KAR YAĞIŞINA RAĞMEN YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

Kars’ın Digor ilçesinde düzenlenen Newroz’a DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars DEM Parti İl Örgütü, Kars ve Digor Belediyesi eş başkan adayları ve çok sayıda kişi katıldı. Kar yağışına rağmen yüzlerce kişi Newroz’a katıldı.

DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve cezaevleri­nde süren açlık grevine dikkat çekerek, “Yüzyıldır bir sorun var. Kürt halkının eşitlik, statü sorunu var. Kürt halkının varlık sorunu var. Ret, inkar ve asimilasyo­n kıskacına alınmış, bir halk gerçeği var. İşte artık yüzyılı geride bıraktık. Yeni bir yüzyıl başlıyor. Bu yeni yüzyılda Kürtlerin var olması için barışın gelmesi gerekiyor. Onurlu bir barış ancak ve ancak bu ülkeye huzuru getirir. Birlikte yaşamı getirir” dedi.

12 YILIN ARDINDAN İLK KUTLAMA

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 12 yılın ardından ilk kez yapılan Newroz’a Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Milletveki­li Saliha Aydeniz, Bingöl Milletveki­li Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediye Eş Başkan Adayları Çiçek Ariç ile Aydın Bürçün, Karlıova Belediye Eş Başkan Adayları Zühre Eroğlu ile Mehmet Genç katıldı. DEM Parti Bingöl Milletveki­li Ömer Faruk Hülakü, Abdullah Öcalan’ın 2013 Newroz’unda Diyarbakır’da okunan mesajını okudu.

ULUDERE’DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Şırnak’ın Uludere ilçesindek­i kutlamaya ise DEM Parti Diyarbakır Milletveki­li Adalet Kaya, Şırnak Milletveki­li Zeki İrmez, Tevgera Jinen Azad (TJA), Barış Anneleri ile yüzlerce Uludereli yurttaş katıldı. Geceden itibaren yağan sağanak yağışa rağmen kadınlar yöresel kıyafetler­iyle, gençler ise şal û şapik giyerek alana giriş yaptı. Renkli görüntüler­in ortaya çıktığı Uludere’de yurttaşlar şemsiyeler­le alandaydı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye