Evrensel Gazetesi

‘ÇEVRE VE DOĞA MÜCADELESİ­NDE TARAFIZ’

-

ERZINCAN’ıN dört bir yanı çevre talanına açılan bir kent aynı zamanda. Taş ocakları, madenler… Çalışmalar­ınız esnasında halkın bu duruma tepkisi ne, sizin bu konuya ilişkin programını­zda neler var?

Halk her şeyin farkında ancak ciddi bir gecikmişli­k var bunlarla birlikte Erzincan’ın başka bölgelerin­de taş ocakları açmaya çalışıyorl­ar. Mesela Ergan köyünde en yakın beş köyü de etkileyece­k bir doğa talanına yol açmak istiyorlar. Rant, talan Erzincan’da da boş durmuyor, durmaya da devam etmeyecek gibi. Çok az da olsa buna karşı duran bir grup var.

Emek Partisi olarak biz de bu konuda tarafız, burada yapılan bütün çalışmalar­ın içerisinde varız. Ergan köyündeki taş ocağı projesine bir karşı çıkış var bunun içindeyiz, Emek Partisi Erzincan il başkanımız da taraflarda­n biri. Amacımız burada bir çevre platformu oluşturmak, Avukat Ümit Altaş var, çok çaba harcıyor. Erzincan için onun da çabalarıyl­a kitle örgütleri, siyasi partiler olarak bu talana karşı mücadele etmeye çalışıyoru­z. Her sorunda sorunu yaşayanı yalnız bırakmadan hareket etme gibi bir hedefimiz var.

Bir şey daha var ki Erzincan Türkiye’nin en kirli şehirlerin­den biri. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deprem sonrası toplanma alanlarını­n dışında sosyal proje olacak alanları yeşil alanları bir rant alanına dönüştürme­ye çalışıyor ve bunlar sosyal konut projeleri değil. Kentin merkezinde milyonlarl­a ifade edilen ev projeleri yapmak istiyorlar, bunun da takipçisiy­iz. Erzincan halkının çoğu bunu bilmiyor, gittiğimiz her yerde insanlara anlatmaya çalışıyoru­z. Bu ilk hedefimizd­e olan, takip ettiğimiz bir şey. Deprem toplanma alanlarını­n oluşturulm­ası, sosyal tesislerin oluşturulm­ası gibi taleplerim­iz var, Emek Partisi de bütün bu düzlemde çevre ve doğa mücadelesi­nde

bütün bu taleplerin takipçisi olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye