Evrensel Gazetesi

Gazze’de 13 binden fazla çocuk öldürüldü

-

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Ja mes Elder, İsrail’in sal dırdığı Gazze’de 13 bin den fazla çocuğun öldürüldüğ­ünü bildirdi. Elder, ateşkes sağlanması için çağrısını yineledi.

Bu arada İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediğ­i saldırı larda can kaybı son 24 saatte 81 arta rak 31 bin 726’ya çıktı.

İSRAİL’İN SUÇ ORTAKLARI: 35 BİN SİLAH GÖNDERİLDİ

Öte yandan İsrail’e, 7 Ekim’den bu yana büyük çoğunluğu Abd’den olmak üzere 35 bin ton silah ve mü himmat taşındığı ortaya çıktı. Israel

Hayom gazetesind­e yayımlanan ha berde, çeşitli ülkelerden 300’den fazla uçak ve yaklaşık 50 gemiyle 35 bin ton silah ve mühimmatın İsra il’e geldiği belirtildi.

ANA SİLAH SATICISI ABD

İsrail’in ana silah tedarikçis­inin ABD olduğu ve olmaya devam etti ği, silah sevkiyatın­ın küçük bir kıs mının ise diğer bazı ülkelerind­en yapıldığı kaydedildi.

Abd’nin söz konusu silah sevki yatının Gazze Şeridi’ne saldırılar­ını sürdüren İsrail ordusuna açık deste ğinin kanıtı olduğu ve aynı şekilde kuzey cephesinde Hizbullah’a karşı savaş hazırlığın­a da destek verdiği ifade edildi.

MOSSAD KATAR’A GİTTİ

İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD Direktörü David Barne a’nın liderlik ettiği resmi heyetin, Hamas’ın Gazze’de ateşkes ve kar şılıklı esir takası teklifine Tel

Aviv’in yanıtını iletmek için dün Doha’ya gittiği bildirildi.

İsrail’den Kanal 12’nin televizyon­u nun haberine göre, Katar’a giden İsra il heyeti, müzakerele­ri yürütebilm­esi için güvenlik kabinesi tarafından yet kilendiril­di. Kanal 13’ün İsrailli yetki liye dayandırdı­ğı haberinde, “Müzake relerin uzun ve zorlu geçeceği, güven lik kabinesi ve hükümetin müzakere heyetine istediği tüm yetkileri tanıma dığı” aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

 ?? ?? Fotoğraf:aa
Fotoğraf:aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye