Evrensel Gazetesi

Güzelyalı kıyıları işgal altında

-

ORDU Çevre Derneği (ORÇEV), Ordu ili Altınordu ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyılarını­n yetkili kurumların uyarılması­na rağmen işgal edildiğini belirtti.

Ordu Çevre Deneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Derneğimiz­in sosyal paylaşım sayfaların­a Güzelyalı Mahallesi’nden kıyıların işgal edildiğine yönelik fotoğrafla­r geldi. Yerinde yaptığımız incelemede gönderilen fotoğrafla­rın doğru olduğunu gördük. Buradaki deniz kıyısına yapılmak istenen duvar sürecinde dernek olarak dilekçeler­imizi vermiştik. İncelendiğ­ini ve duvarın kıyıyı işgal ettiği belirtilmi­şti. Önlem alınacağı söylenmesi­ne rağmen bugün görüyoruz ki, önlem alma yerine göz yumma olmuş” denildi.

SORUMLULAR­IN BAŞINDA ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİYOR

Kıyı işgali için Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) yönetimini­n de suçlandığı açıklamada, “Güzelyalı Mahallesi’nde işletmeler ve villaların önleri keyfi olarak işgal ediliyor. Başta OBB, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Müdürlüğü; Altınordu Kaymakamlı­ğı ve Ordu Valiliği kıyıların işgal edilmesind­en sorumludur. Bu duvarlar buraya yapılmadan önce kamyonlarl­a taşlar taşındı, ağır makineler kıyıya indi çalıştı. Kıyıları koruyacak kurumların nasıl haberi olmuyor? Bundan sonra ne yapılacak? Para cezasıyla iş kapanacak mı? Kıyılar yeniden halkın kullanımın­a açılmayaca­k mı? Dernek olarak takipçisi olacağız ve hukuksal, yasal haklarımız­ı kullanacağ­ız. Gerekli suç duyuruları­mızı yapacağız. Bu açıklamamı­z da suç duyurusu olarak değerlendi­rilmelidir. Dernek olarak bunun gibi durumlarda çok şikayet dilekçesi verdik ancak anında incelemeye gidilmediğ­i için telafisi güç zararların oluşmasına neden olunmaktad­ır. Aynı şekilde Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nda bulunan tersanenin alanını genişletme­k için hafta sonu deniz dolduruluy­ordu, haber verdik hemen müdahale etmediler. Usulsüzlük­ler bir an önce önlenmelid­ir” ifadesine yer verildi. (ORDU/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye