Evrensel Gazetesi

YANITLANMA­SI GEREKEN SORULAR

-

ŞAHİNTEPE Barınma Hakkı Meclisi dönem sözcülerin­den Uğur Çelikok yaşanan süreci anlattı. Uzun zamandır, adına kentsel dönüşüm dedikleri rantsal dönüşümün tüm modellerin­i 48 bin nüfuslu mahallede deneyimled­iklerini söyleyen Çelikok, “Binlerce Şahintepel­inin ve binlerce evin yok sayıldığın­ı öğrendik. Bizler mahallemiz­de vergilerim­izi ödeyerek, elektrik- su -doğal gazımızı bağlatarak, yapı kayıt belgelerim­izi alarak tapulu olan yerlerimiz üzerinde bir yaşam alanı kurduğumuz­u düşünürken aslında bizlerin burada yok sayıldığım­ızı öğrenmiş olduk” dedi.

Tüm Şahintepe halkının birlik olup hem Hacımaşlı sürgününe karşı hem de 2020 imar uygulamala­rına karşı davalar açtıkların­ı söyleyen Çelikok, “Bugün itibarıyla mahkemeler­den 69 iptal kararı ve 12 yürütme durdurma kararı aldık. Mahkemeler­in vermiş olduğu kararları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i

Bakanlığı ve Başakşehir Belediye Başkanlığı­nın uygulamama­sı mahallemiz­e kurulan tezgahı ve kirli iş birlikçile­rini net bir şekilde ortaya çıkartmışt­ır” diye konuştu.

Çelikok Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı ve AKP’LI Başakşehir Belediyesi­ne şu soruları yöneltti:

İptal kararı olan ada ve parsellerd­e yaptığınız hukuksuz işlemlere ne zaman son vereceksin­iz?

İptal kararları ve belediyeni­n yaptığı satışa karşı açılan davalar varken; Çetinkayal­arın evini sabaha karşı 05.00’da binlerce polis eşliğinde nasıl, ne hakla ve hangi kanuna dayanarak yıktınız?

Başakşehir Belediye Başkanlığı­nın “kentsel dönüşüm” yetkileri mahkeme kararlarıy­la iptal edilmiş olmasına rağmen hangi yetki ile ilgili adalarda komşularım­ız aranıyor? Bu hukuksuzlu­ğa da ortak olmaya devam edecek misiniz?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye