Evrensel Gazetesi

İnsanca yaşam istiyoruz

Açlık sınırı, 16 bin 257 TL, yoksulluk sınırı 52 bin 955 TL iken emeklileri­n aylığı 10 bin TL.

-

TÜM Emeklileri­n Sendikası, şu belerinin olduğu illerde insanca bir yaşam için şehir meydanları­nda ba sın açıklaması yaptı. “Bu maaşla ya şanmaz, açlığa, sefalete hayır” diyen emekliler aylıkların­ın insanca yaşaya cak bir düzeye çıkarılmas­ını, kamu emekçileri­ne verilen ek ödemenin emeklileri­n aylıkların­a eklenmesin­i ve en düşük emekli aylığının işe yeni başlamış memur maaşıyla eşitlenme sini istedi.

İstanbul’da Kadıköy İskele Mey danı’nda bir araya gelen emekliler, “Saray’ın zulmü varsa emeklinin oyu var”, “Emekliler hesabı sandıkta so racak”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları­nı attı. “Emekliler üretti, hırsızlar tüketti”, “Emekliye din iman, Saray’a han hamam”, “Emek linin oyu iktidarı yenecek” yazılı dö vizler taşıyan emekliler, yaptıkları açıklamada taleplerin­i şu şekilde sı raladı:

■ 2008 yılında uygulamaya konu lan emeklilik sistemi değiştiril­meli dir.

■ Maaş bağlama oranı yenilen meli ve en düşük emekli aylığı, işe yeni başlamış en düşük memur maa şına eşitlenmel­idir.

■ Memurlara verilen seyyanen ödeme, bütün emeklileri­n maaşları na eklenmelid­ir.

■ Cep harçlığına dönüşmüş bay ram ikramiyesi ye rine, yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde bir tutar her emekliye veril melidir.

■ Emekli lerin yaş durumu, kronik rahatsız lıkları ve ilaca ba ğımlılıkla­rı dikkate alı narak sağlı ğa erişim kolay ve hemen olmalıdır. Sağ lıkta katkı payları kaldı rılmalı, bütün hastane lerde ayrımsız muayene tedavi imkanı sağlanmalı­dır. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye