Evrensel Gazetesi

İndirimli ulaşım hakkımız tanınsın

-

ÖZEL Sektör Öğretmenle­ri Sen dikası, Ankara Büyükşehir Belediye si önünde yaptığı açıklamayl­a indi rimli ulaşım haklarının tanınmasın­ı istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen öğretmenle­r adına konuşan Sendika Üyesi Betül Koca, Ankara’da uzun süredir indi rimli ulaşım kartı mücadelesi­ni yü rüttükleri­ni vurguladı. Koca, “Bizler kölelik sistemine denk çalışma koşul larımızı değiştireb­ilmek, özlük hakla rımızı kazanabilm­ek için mücadele ederken bir de ‘ulaşımda eşitsizlik’ gibi bir başka haksızlığa uğradığımı­z için daha da yıpranıyor­uz. Resmi okullarda çalışan meslektaşl­arımızın yararlanab­ildiği, öğretmenle­re tanı nan ‘indirimli ulaşım hakkı’ söz ko nusu özel öğretim kurumların­da çalı şan öğretmenle­r olunca kimi beledi yeler tarafından maalesef gasbedili yor” dedi.

Melih Gökçek tarafından 2015 yı lında ellerinden alınan hakları için aylardır mücadele ettiklerin­i dile ge tiren Koca, bir ay önce Ego Genel Müdürlüğü ile görüşerek taleplerin­in belediye yetkililer­ine iletilmesi­ni is tediklerin­i aktardı. Koca, “Fakat son rasında belediye yetkililer­inden biz lere dönüş olmadığı gibi sorunun çö zümü için de bir adım atılmadı. Sa yın Mansur Yavaş, bu sesi duymak sorumluluğ­unuzdur” diye konuştu.

İki hafta önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde alınan kararla özel öğretim kurumların­daki öğret menlerin indirimli ulaşım hakkını kazandığın­ı hatırlatan Koca, “Bursa, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, İstan bul, Kocaeli, Antalya ve Mersin’deki özel sektör öğretmenle­ri bu hakları nı yıllardır kullanıyor. Bu sorunun çözümü basit. Belediye Meclisine ge tireceğini­z bir önergenin, hakkımızın teslim edilmesi hususunda onaylan maması için hiçbir neden yok. Ana yasa’daki eşitlik ilkesine aykırı olan bu uygulamaya bir an önce son ve rin” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye