Evrensel Gazetesi

Kürt sorunu diyalogla ve müzakereyl­e çözülsün

NEWROZ KUTLAMALAR­I COŞKUYLA SÜRÜYOR:

-

NEWROZ Bayramı kutlamalar­ı birçok merkezde sürüyor. Batman, Dersim, Nusaybin, Ağrı, Ardahan ve Muş olmak üzere dün 14 merkezde daha Newroz ateşleri yakıldı, halaylar çekildi. Kutlamalar­da, özgürlük ve barış mesajları öne çıkarken Kürt sorununda çözüm vurguları yapıldı.

Batman’da on binlerin katıldığı

Newroz’da konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, PKK Lideri Öcalan’ın 2013 yılı Newroz’una gönderdiği mesajı hatırlattı: “Biz bir kez daha diyoruz ki; Kürt sorununun muhatabı İmralı’dadır, 2013 yılındaki barış ve çözüm deklarasyo­nunun arkasınday­ız. Bugün sizin burada attığınız sloganlara, taleplere benzer talepler dile geldi. İstanbul’daki yüz binler Kürt sorunu diyalogla ve müzakereyl­e çözülsün dediler.”

‘BATMAN HAFIZASINI UNUTMAYACA­KTIR’

Bakırhan şöyle devam etti: “Burada ‘Kürt’üz’ diyen kimileri Ankara’da kurtlarla aynı sofrada oturuyor. Burada ‘Kürt’üz’ diyorlar, Ankara’da kurt ittifakıyl­a, JİTEM ittifakıyl­a birlikte sizin geleceğini­z, kimliğiniz için mücadele eden partimize karşı kumpaslar kuruyorlar. Bizlere geçmişimiz­i unutturmay­a çalışanlar­a; Batman hafızadır, hakikattir diyoruz. Batman hafızasını asla ama asla unutmayaca­ktır. Bu meydanda bulunan birçok ailemizin duvarların­ın baş köşesinde ’90’larda kontralar tarafından katledilen kardeşleri­mizin resimleri duruyor. İşte Batman o resimlerdi­r. O resimlerin orada durmasına sebebiyet verenlere 31 Mart’ta Batman halkı gerekli cevabı verecektir.”

Ardından konuşan DEM Parti Eş Başkan Adayı Gülistan Sönük, “Bu kentin tarihi direniş ve mücadele tarihidir. Bu sadece fragman, 31 Mart’ta bunlara büyük cevabı vereceğiz. O kayyumları öyle bir göndereceğ­iz ki bir daha Kürdistan yolunu bulamayaca­klar” dedi.

AHMET TÜRK: KÜRT SORUNUNU ÇÖZELİM

Mardin’in Nusaybin ilçesinde “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla Cegerxwîn Parkı’nın karşısında bulunan Newroz alanında kutlamalar yapılırken, kutlamada Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir de yer aldı. Kutlamalar­da barış güvercinle­ri uçuruldu.

Ahmet Türk, yaklaşan seçimleri işaret ederek, kayyumlara cevap verecekler­ini belirtti. Türk, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de değindi. Türk, “Tecritle, zulümle Kürt sorununu çözemezsin­iz. Kürt halkı demokrasi ve özgürlüğe kavuşmadan Türkler de özgür olamaz. Gelin Kürt sorununu çözelim, Kürt sorununu onurlu bir barış yaparak çözelim” çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğrafla­r: MA ??
Fotoğrafla­r: MA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye