Evrensel Gazetesi

BEBEM FEDA

- anacaroglu@evrensel.net Arif NACAROĞLU

Belli ki yandaş bir genç kadınımız. 22 yıllık muha lefete çok kızmış. Kılıçdaroğ­lu’nu eline geçirse bir kaşık suda boğacak. Sokak sohbetinde uza tılan mikrofona bağırıyor.

“Ekonomik kriz filan yok. Hükümeti yıpratmak için uyduruyors­unuz bunları.”

“Tamam” diyorum. “Kesin bankada döviz korumalı parası vardır. Çarşıda işi bitince cipine atlayıp bilmem ne köydeki villasına gidecek.”

Acar muhabir, etrafındak­ilerin de desteğiyle soruyor. “Bonfilenin kilosu kaç para haberiniz var mı?”

“İşte dananın kuyruğu kopacak, kızımız 800 liracik deyiverece­k. Reis de bir ara Çanakkale Köprüsü için 200 liracik deyivermiş­ti.”

Olmuyor. Genç kadın daha da öfkeleniyo­r, “Bana ne bonfileden.”

“Peki makarna kaç lira?”

“15 milyon.”

Milyonu para birimi sanıyor hâlâ.

Tamam diyelim sana ne bonfileden, ejder meyvesin den... Sen “Onlar yesin, tombul suratlı kırmızı yanaklı vakıf üyesi tosuncukla­r sayende daha da semirsin. Sen 11 kişilik dolmuşta 28 kişiyle seyahat etmekten memnun sun. “Yeter ki tosuncukla­r cipten, gemiden mahrum kal masın” diyorsun. Peki senin çocuğun ne olacak? Bana ne sütten, etten, basarım makarnayı bebemin boğazına diyebiliyo­r musun? Belki de diyorsundu­r. Bir ara senin gibi biri, “Ömrümden al, O’na ver dememiş miydi?”

Doğru, genç kadın. Torununu görmek için vize kuy ruğunda 6 ay bekleyen büyükanned­en, sana ne Akbelen’de evinden kovulmuş 8 köyden, talan edilen 8 bin dönüm ormandan, sana ne üniversite­de mühendis lik okuyup motosiklet­le lahmacun dağıtma işi yapmak zorunda kalan gençten, sana ne 7 bin 500 lira dul maaşıyla çöpten ekmek toplayan Hatice Teyze’den.

Sen yeme, içme, gezme. Yeter ki semirsin biraz daha tosuncukla­r. Hadi seni boş verdik, ya beben kırmızı yanaklı tosuncuk olamazsa?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye