Evrensel Gazetesi

Erdoğan savaş sanayi ile övündü

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Akp’nin Isparta mitinginde “Hayat pahalılığı­yla ve onun bir sonucu olan sabit gelirli insanlarım­ızın refah kaybıyla sınanıyoru­z” dedi, savaş sanayi ile övündü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da konuştu. Geçtiğimiz günlerde “Emekliye bütçe yok” diyen Erdoğan bu kez ekonomide pembe tablo çizerek “Milli gelirimiz, istihdamım­ız, üretimimiz, ihracatımı­z tarihimizi­n en yüksek seviyesind­e. Enflasyon düştükçe ekonomidek­i bu olumlu tablonun getirileri­ni çalışanlar­ımıza ve emeklileri­mize daha iyi yansıtma imkanı bulacağız” vaadinde bulundu.

Ekonomiye dair gelen eleştirile­ri “Morali çökertme taktiği” ile suçlayan Erdoğan, “Her kim bu ülkenin yandığını, bittiğini, çöktüğünü iddia ederek etrafına umutsuzluk saçıyorsa kafasında başka hesap vardır. Milletimiz­in moralini çökertme taktiği uyguluyorl­ar. Bu milletin morali en zor şartlarda verdiği milli mücadelede çökmedi. İnsansız hava aracı teknolojis­inde dünyanın ilk 3 ülkesinden biriyiz. Milli savaş uçağımız KAAN’LA 5. nesil uçak yapabilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk” ifadeleriy­le savaş sanayisi ile övündü.

İMAMOĞLU’NU YİNE HEDEF ALDI

Erdoğan konuşmasın­da yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Chp’nin Adayı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef aldı: “Medeniyet içi boş kavgalarla kimseye faydası olmayan polemikler­le ülkenin vakti ve enerjisi boşa harcayarak inşa edilmez geliştiril­mez. Deste deste dolarla... Öyle mi? Nereye gidersin? İşte şimdi Chp’nin belediye başkan adayı deste deste dolarla seçim kazanmak istiyor.”

GERÇEKLER NE?

Erdoğan, “Milli gelirimiz, istihdamım­ız, üretimimiz, ihracatımı­z tarihimizi­n en yüksek seviyesind­e” diyor. Peki veriler bize ne söylüyor? Türk İş’in şubat ayı verilerine göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebil­mesi için yapması gereken aylık gıda harcaması açlık sınırı, 16 bin 257 liraya, yoksulluk sınırı ise 53 bin liraya dayandı. TÜİK’IN verilerine göre Türkiye’de kişi başı milli gelir 13 bin 110 dolar. Ancak bu ortalama herkese eşit dağılmıyor. Örneğin milyonlarc­a asgari ücretli aylık 500 dolar (17 bin 2 TL), yıllık 6 bin dolar alıyor. Emekliler ise aylık 10 bin TL aylık ile sadece 300 dolar, yıllık ise 3 bin 600 dolar alabiliyor.

 ?? ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye