Evrensel Gazetesi

İşçiler siyasetin öznesi olmalı

EMEP GENEL BAŞKANI SEYİT ASLAN:

-

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Dersim’in Ovacık ilçesinde Munzur Su işçileri ile bir araya geldi. Fi rik Dede Kültür Merkezi’nde yapılan bu luşmaya çok sayıda Munzur Su işçisi ka tıldı. Buluşmada işçilerin yerel yönetim lerde yer almasının gerekliliğ­i konuşulur ken, işçiler önümüzdeki 1 Mayıs’a çağrı da bulundu.

‘BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN HERKES SORUMLULUK ALMALI’

Munzur Su işçileriyl­e daha önce Gıda İş Genel Başkanı iken, işçilerin sendikal hakları için birlikte mücadele ettiklerin­i söyleyen Aslan, işçilerin siyasetin birer öznesi haline gelmesi gerektiğin­i söyledi. Burjuva partilerin­de işçilerin aday olma dığını, işçilerin sadece oy deposu olarak görüldüğün­ü belirterek işçilerin doğru dan siyasetin öznesi olması gerektiğin­i belirtti: “Bu yüzden, aday çıkardığım­ız yerlerde işçiler aday oluyor. İşçilerin be lediye başkanlığı da belediye meclis üyeli ği de yapabilmes­i mümkün.” İşçilerin burjuva partilerin­e oy vermemesi çağrısı nı yapan Aslan, burjuva partilerin­in aday larının çoğunun patron olduğunu söyledi. Aslan, seçimde Ovacık’ta kurulmuş ittifa ka oy isteyerek “Sadece oy da değil, bu it tifakın kazanması için çalışmalar­a da ka tılmanızı istiyoruz. Yerel yönetimi birlikte yönetmek için herkesin sorumluluk alma sı gerekiyor” dedi.

Aynı zamanda EMEP listesinde­n belediye meclis üyesi adayı da olan bir işçi, işçilerin taleplerin­i belediye mecli sine taşımak için aday olduğunu söyle di. Buluşmada konuşan işçiler de ya şadığı sorunlara dair çeşitli değerlen dirmelerde bulundu. 1 Mayıs’ın Ova cık’ta kutlanılma­dığını söyleyen işçiler, önümüzde 1 Mayıs’ta Ovacık’ta kulla nılması gerektiğin­i ifade ettiler.

Sorunlara dair çeşitli çözüm önerile ri de buluşmada konuşuldu.

 ?? ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye