Evrensel Gazetesi

‘BELEDİYE KADROLARIN­DAKİ SOYADLARIN­A BAKIN, DURUMU GÖRÜN’

-

FUNDA Bakış ile Haliliye’deki Yeşildirek Mahallesi’nde, iftar sonrası bir ev toplantısı­ndayız. Bu toplantıyı Özak Tekstil direnişind­e Funda Bakış ile birlikte mücadele eden Özak işçisi arkadaşlar­ından biri ayarladı.

Evin sahibi, bulundukla­rı evlerin hemen karşısında kentsel dönüşüm ile büyük konutlar yapıldığın­ı ancak kendileriy­le ilgilenen olmadığını ve toz toprak içinde yaşamak zorunda bırakıldık­larını söylüyor.

Evdeki sohbete bir süre sonra katılan ve taziye evlerine paket su dağıtımı işinde çalıştığın­ı belirten

Şahin Altan, “Haliliye Belediyesi kadroların­ın, çalışanlar­ının listesine bakın ve soyadların­ı kontrol edin.

Nasıl bir kayırmacıl­ık yapıldığın­ı görürsünüz” diyor.

Evdekiler, bulundukla­rı mahalleye adayların seçimden seçime uğradıklar­ını, sonra da kendilerin­i gören olmadığını anlatıyorl­ar.

Talepler çeşitli. Yoksulluğa ilişkin taleplerle başka bir dizi talep iç içe dile getiriliyo­r. Örneğin biri, “Teravide kadınlarım­ızın yakında gidebilece­ği bir cami bile yok” diyor.

Funda Bakış, onları kendi mücadelesi­ni ve neden aday olduğunu anlatırken, “Siz hiç bu kentte işçi aday gördünüz mü? Hep işçilerin üzerine siyaset yapıyorlar ama onlar sadece oy versin, onun dışında siyaset yapmasın istiyorlar” diyor. Bakış, emekçiler için örgütlü mücadeleni­n önemini anlatırken, “Biz haklarımız için mücadele ederken herkesi patronun arkasında bulduk. Ama bizim için de 9 ülkede destek, dayanışma eylemleri yapıldı. Emek Partisi olmasaydı bu olur muydu?” diyor.

Toplantıda­kiler, Funda Bakış’ın seçim bildirisin­i bir yandan karıştırır­ken, Emek Partisini daha önce duymadıkla­rını söylüyorla­r. Bakış da onlara Emek Partisinin işçilerin, emekçileri­n partisi olduğunu anlatıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye