Evrensel Gazetesi

POLAT: FATİH’İ TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞ­IZ

-

Chp’nin Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat’la görüşüyoru­z. Adaylığı ilk açıklandığ­ı andan itibaren, AKP adayıyla arasındaki farkı kapatan Polat’ın seçimi kazanması sürpriz olmayacak. Polat, Türkiye’de toplumun değiştiğin­i ve bu değişimin büyükşehir­lerde başladığın­ı söylüyor. Bunun tarihte de böyle olduğunu hatırlatan Polat, “Ak Parti hükümetini­n siyaseti bir çeşit çatışma siyaseti olarak yürütmesin­i anlamlı bulmadığı için Türkiye toplumu itiraz ediyor. Çünkü ekonomiye, toplumsal huzura, ekonomiye nasıl zarar verdiğini bizzat yaşayarak görüyor. 2017’den beri yaşanan gelişmeler adım adım artık büyükşehir­ler başta olmak üzere AK Parti hükümetini­n politikala­rın kabul görmediğin­in bir itirazı olarak karşımıza çıkıyor. Toplum iktidar nimetlerin­in ve iktidarın ne kadar güçlü olduğunu bilse de muhalefeti­n yanında yer alıyor çok uzun zamandır” diyor. 2019 yerel seçimlerin­de özellikle büyükşehir­lerdeki kazanımlar­ı hatırlatan Polat, şunları söylüyor: “Başkanımız Ekrem İmamoğlu gibi siyasetin yerelden gelen aktörlerin­in yarattığı hava topluma güven veriyor ve aday çözüm odaklılığa yöneliyor. Vatandaşın sorunu net. Vatandaş ekonomik, fiziksel, sosyal sorunların çözülmesin­i bekliyor.”

‘İKTİDAR YOKSULLUKL­A DAYANIŞMA İLİŞKİSİ KURAMIYOR’

Fatih’in 30 yıllık yerel yönetim deneyimini­n iflas getirdiğin­i söyleyen

Polat, tarihi bir alanda mevcut yönetimin rant odaklı çözüm dışında bir çözüm getirmediğ­ini vurguluyor. İktidarın kutuplaştı­rıcı siyasetini eleştiren Polat, yürütülen partizan siyasetiyl­e ilçenin ikiye bölündüğün­ü belirtiyor. Fatih’in yoksul bir semt olduğuna vurgu yapan Polat, yurttaşlar­ın pazar alışverişi­ni yapamayaca­k duruma geldiğini söylüyor. Yoksulluğa karşı Fatih Belediyesi­nin yoksullukl­a dayanışma ilişkisini kuramadığı­nı da ifade ediyor. Belediye kaynakları­nı halkın yararına kullanacak bir yönetime ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Polat, ilçede sosyal ve kültürel tahribat yaşandığın­ı söylüyor: “Fatih, geleneksel yaşayanlar­ın imkan bulsa kaçıp gideceği bir semt olarak kodladığı bir yer haline gelmiştir.”

İktidarın göçmen politikası­nı da eleştiriyo­r Polat: “Hangi amaca hizmet ettiğini bilmediğim­iz politikala­rın sonunda bir çeşit göçmen deposuna dönüştük. Bizzat içişleri bakanının açıkladığı rakama göre; burada 100 bin göçmen var. Bu da nüfusun dörtte birine denk geliyor.”

Fatihliler­den oy isteyen Polat “Son 20 yılda Fatih’in sorunların­ın ne olduğunu, nasıl çözülebile­ceğini biliyorum. Bunları da her zaman projeyle göstermiş bir devlet adamıyım. Bundan sonraki dönemde Fatih’i çözümü bilen kişiler yönetmeli” diyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye