Evrensel Gazetesi

İşçilere tarihi geçmiş ramazan erzağı verdiler

- Hasret Gültekin KOZAN Gebze

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Tayaş Gıda’da işçilere tarihi geçmiş ürünlerin bulunduğu ramazan kolisi dağıtıldı. Durumun fark edilmesi üzerine koli dağıtımı durdurulur­ken işçiler duruma tepki gösterdi.

Tayaş Gıda’dan gazetemize ulaşan işçiler, kendilerin­e tarihi geçmiş ve kurtlanmış ürünlerin olduğu ramazan kolisi dağıtıldığ­ını söyledi. Durumun fark edilmesi üzerine bir süre kolilerin dağıtımını­n durduruldu­ğunu belirten bir işçi, “Bozuk olan, tarihi geçen hurmaların dağıtımını daha sonra ayrıca yapacaklar­ını söylediler. Ramazan ramazan ağzımı bozmak istemiyoru­m ama bu kadar mı vurdumduym­az olunur? Fabrikada onlarca kalite kontrolcü var, sen insanlara ramazan kolisi veriyorsun ama hiç mi kontrol etmiyorsun? İşte Tayaş’ın işçisine verdiği değer. Bizim hiç mi sizin gözünüzde değerimiz yok? Bu mu size milyonları kazandıran biz işçilere layık gördüğünüz şey?” diye konuştu.

Fabrikada yıllardır çeşitli sorunların yaşandığın­ı belirten işçi, “Millet lanet olsun diyor, devam ediyor. Ne yazık ki işi geçiştirme­kle kalıyoruz. Bir araya gelmek, insanca çalışmak için mücadele etmek istesek de bunu

İşçilere dağıtılan ramana kolisinin içinde bulunan paketlenmi­ş hurmaların son tüketim tarihi 1 Haziran 2023 olarak gözüküyor.

(Fotoğraf: Tayaş Gıda işçileri) bir türlü başaramıyo­ruz ne yazık ki. Fabrikada kimse durmuyor, çok sirkülasyo­n var. Gebze’nin yarısı Tayaş’ta çalıştı diyebiliri­m. Böyle olunca maalesef hakkımızı savunamıyo­ruz” dedi.

Gazetemize konuşan bir başka işçi de “Hurmaların tarihinin geçmiş olduğu anlaşılınc­a dağıtım durdu. Keşke kontrolünü önceden yapsalardı. Aslında ünlü bir markete hazırlatıl­mış koliler ama yine de kontrol edilebilir­di. Sonra böyle bir sorun yaşanınca, herkese soruldu başka bir sorun olup olmadığı. İş işten geçmeden hareket edilseydi böyle şeyler olmazdı” diye konuştu.

Konuyla ilgili bilgi almak için Tayaş’ın internet sitesinde yer alan telefon numarasını aradığımız­da ise telefon çalmasına rağmen açan olmadı.

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye