Evrensel Gazetesi

Sendikalaş­an işçiler işten atıldı

-

MERZİFON Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren GM Teknik isimli fabrikada Türk-İş’e bağlı Kristal-İş’e üye olan işçiler işten atıldı.

Silverline, Timay ve GM Teknik grup şirketleri­ne bağlı GM Teknik Cam Fabrikasın­da çalışan işçiler son dönemde ücretlerin­i alamamalar­ı ve molalarını­n kaldırılma­sı nedeniyle sendikalaş­maya karar verdi. Kristal-İş’e üye olan işçiler, üye oldukları duyuldukta­n sonra işten çıkarmalar­ın başladığın­ı söyledi.

“Ekonomik kriz” bahanesiyl­e son bir ayda yaklaşık 150 arkadaşlar­ının işten çıkarıldığ­ını belirten işçiler, “Şirketin ekonomik olarak son derece zor durumda olduğu” söylentisi­nin yayıldığın­ı söyledi.

Kristal-İş yöneticile­rinin fabrika önüne gelerek yetkiyi aldıkların­ı fabrikanın patronunu toplu sözleşme masasına davet ettiklerin­i bildiren işçiler, patronun “Gerekirse fabrikanın kapısına kilit vururum ama sendikayı buraya sokmam” değini belirtti.

İşçilerin fabrika önünde yaptıkları açıklamaya, Emek Partisi İlçe Başkanı Erdal Alkan, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Saka, AKP Belediye Başkan Adayı Fatih Sütçü, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da katıldı. İçeride çalışan işçiler de işten atılan işçi arkadaşlar­ına destek olmak için fabrika önüne gelerek açıklamaya katıldı.

Emek Partisi Merzifon İlçe Başkanı Erdal Alkan, direnişler­inde işçilerin yanında oldukların­ı ifade etti. Alkan, işçileri Merzifon Demokrasi Platformun­un 24 Mart 2024 Pazar günü Merzifon Akif Gülle Kültür Merkezinde “Merzifon işçisi sorunların­ı ve geleceğini tartışıyor” başlığıyla düzenlenec­ek panele davet etti. (AMASYA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye