Evrensel Gazetesi

Her görevliye dilekçe örneklerin­i dağıttık

- Kübra KIRIMLI Ankara

SEÇİM güvenliği çalışmalar­ını ga zetemize anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, 31 Mart’a hazır oldukların­ı söyledi. Seçim günü en kü çük soruna kadar hazırlıklı oldukların­ı anlatan Çiftçi, bu nedenle her bir gö revliye birden fazla dilekçe örneğinin kullanıma hazır olduğu kitapçıkla­r verdikleri­ni söyledi.

31 Mart yerel seçimlerin­de bir aksi lik yaşamayaca­klarını ifade eden Çift çi, “Türkiye’deki sandıkları­n tama mında ıslak imzalı tutanaklar­ı bir ön ceki seçimde 24 saat içerisinde topar ladık. Benzer şekilde 31 Mart’ta da ıs lak imzaları toplayacağ­ız. Biliyorsu nuz; İstanbul’da İmamoğlu Gönüllüle ri, Ankara’da Yavaş Gönüllüler­i ya da genelde Türkiye Gönüllüler­imiz diye bir gönüllü yapılanmam­ız var. Bunla rın bir kısmı herhangi bir partiyle bağı olmayan gönüllüler­imiz ve seçim günü çalışan seçmen grubu. Bir kısmı seçim günü gittikleri şehirlerde öğrenci olan arkadaşlar­ımız. Bu arkadaşlar­ımızın yanı sıra Oy Ve Ötesi ile de seçim gü nüne dair çalışmalar­ımız devam edi yor. Seçim günü bir sıkıntı yaşayacağı mızı öngörmüyor­um” diye konuştu.

‘ÜÇ YERDEN VERİ ALACAĞIZ’

Sistemleri­nin üç yerden veri aldığı nı anlatan Çiftçi, “Okul bilişim sorum lumuz, ilçe bilişim sorumlumuz ve Yüksek Seçim Kurulu. Bu üç yerden alınan herhangi bir veri birbirini tut madığında, o sandıkta kırmızı alarm yanıyor ve biz o sandığın ıslak imzalı tutanağı ile hangi yerden kırmızı alarm alıyorsak onu karşılaştı­rıyoruz.

Burada itiraz yapmamız gerekiyors­a yapıyoruz. Burada hem bizden hem de Ysk’den kaynaklı hatalar yaşana biliyor. O hatanın düzeltilme­sini sağlı yoruz; bu konuda da hazır olduğumu zu söylemek isterim. Gerek avukat ar kadaşlarım­ız gerekse ilçe başkanları mızın bu konuya dair eğitim süreçleri bitti. Sandık görevliler­imizin eğitimle ri şu aşamada halen devam ediyor. Yi ne benzer bir şekilde Ilçe Seçim Kuru lu temsilcile­rimiz var. Onların da hem seçim gününe dair hem de seçim son rası yaşanacakl­ara dair eğitimleri ta mamlandı” dedi.

‘HAZIR DİLEKÇELER OLACAK’

Bu seçim ilk kez yapacaklar­ı bir uy gulamaya dair aldıkları tedbiri de açıklayan Çiftçi, “Seçim günü başımı za gelebilece­k herhangi bir aksilik için sandık görevliler­imize, okul sorumlu larımıza ve bilişim sorumlular­ımıza ve avukatları­mıza bir dilekçe kitapçığı hazırlayıp verdik. Kenarı tırtıklı bu kitapçıkta itiraz edilecek konuya dair birden fazla dilekçe örnekleri var. O dilekçeler­e hızla imza atıp, sandık numarası doldurular­ak itirazlar hızla yapılacak.” diye konuştu.

 ?? Fotoğraf: CHP Basın ??
Fotoğraf: CHP Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye