Evrensel Gazetesi

Erdoğan muhalefete yargı sopasını gösterdi

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan CHP ve DEM Parti’yi hedef almayı sürdürürke­n, bu kez açıktan tehdide başladı: “Pazarlıkla­rın ge risinden hangi taktikler çıkacak göreceğiz. Şu anda yargı bunları takip ediyor. Bazı emareler ortaya çıkmaya başladı.”

Partisinin Karabük’te düzenlenen seçim mi tinginde konuşan Erdoğan, hâlâ seçim çalışma larına katılmak için gitmese de sözleri İstan bul’daki yerel seçimlere yönelikti. Seçimlere ay rı giren CHP ve DEM Parti’yi “kirli ittifak” ol makla suçlayan Erdoğan, DEM Parti’ye oy ve ren seçmenlere “iradesiz” dedi. Erdoğan’ın mu halefeti hedef alan sözlerinin ardından ise şu ifadeleri dikkat çekti: “Bedeli hâlâ bilinmeyen kirli pazarlıkla­rın gerisinden hangi taktikler çı kacak göreceğiz. Şu anda yargı bunları takip ediyor. Bazı emareler ortaya çıkmaya başladı.”

EMEKLİDEN YİNE ‘SABIR’ İSTEDİ

Emeklileri­n taleplerin­e yanıt vermezken, sabır istemeyi sürdüren Erdoğan, “Emeklileri­mizin ya şadığı sıkıntılar­ı çözmek boynumuzun borcu. Ba zıları meydanlard­a söz verip göreve gelince unut masını iyi bilirler. Biz ise yapmakla mesulüz.

Tüm hazırlıkla­rımızı yapıp öyle konuşacağı­z. Ak si takdirde ötekilerde­n farkımız kalmaz” dedi.

Ülkenin ekonomik zorluklar yaşadığını anla tan Erdoğan, “Ülkemizin son yıllarda geçirdiği badireleri biliyorsun­uz. Üstüne bir de asrın fe laketi depremler oldu. Ekonomimiz­e faturası 104 milyar dolar. Enflasyon yılın ikinci yarısın dan itibaren düşmeye başlayınca bunların hepsi için daha geniş bir hareket alanına sahip olaca ğız” diyerek kendisini savundu.

(HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye