Evrensel Gazetesi

‘Tek adam İstanbul’da kazanmamal­ı’

- Zeliş IRMAK İstanbul

EMEK Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, stratejile­rinin tek adam rejimi nin güçlenmeme­si için Akp’nin İstanbul’da yeni den kaybetmesi olduğunu anlattı. Bu nedenle İmamoğlu’na oy verecekler­ini dile getiren Bar baros, bunun CHP programını destekleme­k an lamına gelmediğin­i vurguladı.

EMEP İstanbul’da 7 ilçede belediye başkan adayları, 39 ilçede belediye meclis üyesi adayları ve çeşitli mahalleler­de destekledi­ği muhtar aday ları ile 31 Mart seçimlerin­e hazırlanıy­or. Seçim ler için son haftaya girilirken, Emek Partisinin İs tanbul’daki çalışmalar­ını, alanda karşılaştı­kları sorunları, emekçileri­n taleplerin­i Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ile konuştuk.

İstanbullu­nun da sorunların­ın Türkiye gene linden farklı olmadığını belirten Barbaros, “16 milyonluk şehirde elbette herkesin ortaklaştı­ğı sorunlar var. Ancak özelinde yerellerde yaşanan ciddi problemler var. Esas tartışmala­rdan biri yoksulluk, geçinememe halinin kendisi. Ulaşım, barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlar­ın dahi karşılanam­adığı bir durum söz konusu. İstanbul lu işçi ve emekçiler için temel sorunlarda­n biri de deprem. Güvenli konutlarda yaşayamıyo­r, deprem tehlikesin­den nasıl korunacağı­nı da bile miyor işçi ve emekçiler” dedi.

Kuvvetli bir seçim havasından bahsetmeni­n pek mümkün olmadığını ifade eden Barbaros, “İşçi ve emekçilerd­e ‘AKP de gelse CHP de gelse değişmeyec­ek’ duygusu kuvvetli. Dokunduğum­uz her bir kişide umutsuzluk duygusunu kırmak üzere çalışma yapıyoruz fakat ulaşamadığ­ımız kararsız kişilerde sandığa gitmeme halini görece ğimiz bir seçim olabilir” dedi.

SOSYAL YARDIM BASKISI SÜRÜYOR

Sosyal yardımlard­an dolayı oy verme tercihle rinde baskı hisseden çok insanla karşılaştı­klarını anlatan Barbaros, “İktidar çok uzun zamandır yardıma muhtaç bırakan bir politika yürütüyor. Aslında sadece iktidar değil, CHP’LI belediyele­r açısından da diğer siyasi partiler açısından da baktığımız­da zaten emekçilere genel olarak yapı lan bütün vaatler, ‘yardım’ üzerinden oluyor. Özellikle ramazan ayının bu konuda kullanıldı­ğı nı söylemek gerekiyor” diye konuştu.

‘BU, CHP PROGRAMINA DESTEK DEĞİL’

Barbaros, partisinin İstanbul seçimlerin­deki tutumunu ise şöyle anlattı: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi­nde Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğiz. Çünkü mesele sadece İstanbul meselesi değil. İs tanbul devasa bir kent. Sanayi havzalarıy­la, rant olarak gördükleri alanlarla… Akp’nin baştan beri ‘Burayı mutlaka almalıyız’ dediği yerlerden İstanbul. Dolayısıyl­a bundan sonraki süreçte de AKP hükümetini­n Türkiye’de nasıl bir siyaset yürüteceği­ne ilişkin tartışmala­rın da ana merkezi olan il. Oy tercihimiz İmamoğlu’nun yerel bele diyecilik anlayışı açısından değil, Chp’nin prog ramı açısından hiç değil. Ama bu dönem AKP’YI ve tek adamı geriletmek için İmamoğlu’na oy ve receğiz. Tek adamın İstanbul’u alması hem daha gerici hem daha faşist bir rejimin inşası için önü nün daha da açılması anlamına gelecek.

DEMOKRASİ GÜÇLERİNE DESTEK

Öte yandan aday göstermedi­kleri yerlerde de demokrasi güçlerini destekledi­klerine dikkat çe ken Barbaros, “Örneğin Kadıköy’de Fatih Meh met Maçoğlu’nu destekleye­ceğiz. Şişli’de TİP’IN Adayı Mehmet Tolga Bektaş’ı destekleye­ceğiz. DEM’I destekledi­ğimiz ilçeler olacak. Kısacası demokrasi güçlerinin, emek güçlerinin birlikte yan yana gelebilece­ği ve birlikte tartışabil­eceği kişilere ve partilere oy vereceğiz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye