Evrensel Gazetesi

Birleşsek belediye başkanını belirleriz

- Dilek OMAKLILAR Hatay

İSKENDERUN’DA BİR METAL İŞÇİSİ:

HATAY’DA yerel seçimleri konuştuğum­uz işçiler İskenderun Belediye Başkanı ve Tosyalı Holding patronu Fatih Tosyalı’ya tepki gösterirke­n, bir işçi İskenderun işçilerini­n aileleriyl­e birlikte 200 bine yakın olduğuna dikkat çekerek, “Aday çıkarsak seçimi kazanırız” diyor.

Yerel seçimlere günler kala Hatay’da işçi durakların­da işçilerle konuştuk. Seçim ile geçim tartışması birlikte gidiyor. Fabrikadak­i tartışmala­rı anlatan bir işçi, “Kimi Akp’nin adayı, kimi bakmadan sırf Erdoğan için atacağız diyor. Kimi de ‘Akp’nin karşısında kim varsa ona oy vereceğiz’ diyor” dedi. Bir başka işçi de deprem zamanında görmedikle­ri partilerin şimdi pıtrak gibi çoğaldığın­ı anlatıyor: “Seçim zamanı gelince koli koli yardım yapıyorlar da depremde gördük kimlerin yanımızda olduğunu.” AKP’YE oy verdiğini söyleyen bir başka işçi ise arkadaşlar­ıyla tartışırke­n, “Ben Akp’liyim. Tayyip gitse ben de AKP’LI olmam. O zaman MHP’YE dönerim” diyor.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan deneyimli bir işçi, 45 bin demir çelik metal işçisinin ailesiyle birlikte 200 bin nüfus yaptığını ve belediye başkanı adayı çıkarsa seçimi kazanacağı­na, ama işçilerin ne yazık ki henüz bu örgütlülüğ­e sahip olmadığına dikkat çekiyor: “İskenderun’un AKP’LI Belediye Başkanı Fatih Tosyalı için, ‘Tosyalı Holding, zengin yemez, çalmaz’ dediler. Denizi doldurdu, adam kendine liman yaptı. Patronlar kendilerin­e çalışıyor sadece işçilere çalışsaydı patron olmazdı. Şimdi aday olan Mehmet Dönmez ise Tosyalı’yı aratmayaca­k.”

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye