Evrensel Gazetesi

Urfa ve Muş’ta Newroz coşkusu

- (HABER MERKEZİ)

URFA’DA on binlerin katıldığı Newroz kutlamasın­da, 21 Mart 2017’deki Diyarbakır Newroz’unda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut’un fotoğrafın­ın yer aldığı “Sen daha baharın açmamış çiçeğisin Kemal” yazılı pankart açıldı. Newroz Tertip Komitesi adına konuşan Eş Sözcü Ahmet Taş, “Newroz özgürlüktü­r, bu bir özgürlük yoludur” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa İl Eş Başkanları Bekir Karakeçili ve Sema Aişeoğlu ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa İl Eş Başkanları Sibep Sütpak ve Halil Yaşarer, Newroz kitlesini selamladı. Selamlama sonrası konuşan Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Saliha Ayata, şunları söyledi: “Güneşin Newroz’u kutlu olsun. Riha bir Newroz kenti. Emine Şenyaşar’ın Newroz’unu kutluyoruz. Yaşasın direnen kadınlar. Kadınlar her zaman zulme karşı direndi ve direniyor. Kürt kadınların­ın direnişi İmralı tecridini kıracak. Eş başkanlık bizim mor çizgimizdi­r. Bu uğurda birçok arkadaşımı­z cezaevinde. En çok onların Newroz’u kutlu olsun. Sonuç ne olursa olsun muhteşem olacak. 21’inci yüzyıl kadınların yüzyılı olacak. Jin jîyan azadî.”

ÖNDER VE BAYDEMİR MESAJ GÖNDERDİ

Kutlamaya DEM Parti İstanbul Milletveki­li Sırrı Süreyya Önder de mesaj gönderdi. Önder, gönderdiği mesajda “Sağlık sorunlarım olmasaydı aranızda olacaktım. Katılan herkesin Newroz’unu kutluyorum” dedi.

Daha sonra, Eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in gönderdiği mesaj izletildi. Newroz’un özgürlüğe vesile olması temennisin­de bulunan Baydemir, “Önemli süreçlerde­n geçiyoruz. Riha medeniyetl­er kenti. Siz değişimin müjdesini veriyorsun­uz. Sizlere binlerce selam. Newroz pîroz be” dedi.

Kutlama, Sanatçı Emrah Yazar’ın seslendird­iği şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile sona erdi.

MUŞ’U DEM PARTİ MÜHRÜYLE DONATACAĞI­Z

Muş’taki Newroz kutlamasın­da konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt halkının, özgürlüğü için Newroz alanlarını doldurduğu­nu belirterek, “Sizinle hep birlikte Muş’u ve ilçelerini DEM Parti mührüyle donatacağı­z” dedi.

Kutlamada konuşan TJA aktivisti Gülistan Atasoy, “Newrozun aydınlığı, direnişi ve müjdesi üzerimizde­n eksik olmasın. Bizler yıllardır Newroz’u alanlara büyük bir zaferle taşıdık taşımaya devam edeceğiz” dedi. Muş Belediye Eş Başkan Adayları Tuba Sayılgan ve Sırrı Söylemez de Newroz’un önemine değinerek, herkesin Newroz’unu kutladı.

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye