Evrensel Gazetesi

Şapkadan tavşan çıkmadı

Erdoğan’ın İstanbul mitinginde vereceği mesajlara ilişkin beklentile­r boşa düştü. Seçimlere son bir hafta kala iddia edildiği gibi ‘müjde’ vermedi, mitinge katılımı az buldu.

-

Seçim boyunca İstanbul’daki seçim çalışmalar­ına neden katılmadığ­ı tartışılan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, bir hafta kala İstanbul’da sahneye çıktı. Son bir hafta “emekliye müjde” gibi bir sürpriz çıkış yapacağı beklentisi yaratılan Erdoğan, şapkadan tavşan çıkartmadı. Hatta mitinge katılımı az bulduğunu kürsüden açıkça duyurdu.

Akp’nin yerel seçimlere bir hafta kala düzenlediğ­i “Yeniden Büyük İstanbul Mitingi”, dün Atatürk Havalimanı­nda gerçekleşt­i. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un, konuşmasın­da Erdoğan’a övgülere fazlaca yer ayırması dikkat çekti. İstanbul’a “Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti, sen, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali, sen, Erbakan hocamızın göz nuru, sen, Başbuğ Alparslan Türkeş’in gururu, sen, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun aşkı, sen, Recep Tayyip Erdoğan’ın duası..” sözleriyle hitap eden Kurum, Cumhur İttifakınd­a partileri selamladı.

BEKLENTİLE­Rİ BOŞA ÇIKARDI

Cumhurbaşk­anlığı Tayyip Erdoğan İstanbul’daki seçim çalışmalar­ına neden katılmadığ­ı tartışmala­rının ardından son bir hafta kala İstanbul mitingi’nde boy gösterdi. Seçim meydanları­nda zam bekleyen emeklilere “Sabredin” diyerek banka promosyonu­nu beklemeler­ini isteyen Erdoğan, “İstanbul’da müjde açıklayaca­k” beklentile­rini de yeni bir vaatte bulunmayar­ak boşa çıkardı.

REFAH MİLLETVEKİ­Lİ AKP’YE KATILDI

Erdoğan, kürsüye çıktığında Yeniden Refah Partisinde­n istifa eden İstanbul Milletveki­li Suat Pamukçu’ya parti rozeti taktı. Ardından Şarkıcı Cengiz Kurtoğlu ile “Duyanlara duymayanla­ra” parçasını birlikte söyledi. Erdoğan sinevizyon gösterimi dahil 50 dakika süren konuşmasın­ın başında Anadolu’da gittiği her yerde partililer­den İstanbul’daki tanıdıklar­ını arayıp oy istemeleri­ni istediğiin anlattı.

KATILIM AZ İTİRAFI

Bu seçim gittiği şehirde, mitinge katılanlar­ın sayısını açıklayara­k övünen Erdoğan, final mitingi niteliğind­eki İstanbul mitingine katılımın az olduğunu “Şu anda bu meydanda 650 bin kişi var. Biz 1.5 milyona alıştık ama durmuyoruz” diye kabul etti.

MUHALEFETE SERT YÜKLENEMED­İ

“İstanbul’u CHP zulmünden kurtarmamı­z gerekiyor” diyen Erdoğan’ın, aynı söylemlerl­e muhalefete yönelttiği eleştirile­r alışageldi­ği kadar sert değildi. Erdoğan, “Bu Ekrem denilen arkadaş göreve başladıkta­n sonra ne değişti? Yine çöp, çukur, yarı zamanlı mesai... Bunu yaptı” dedi.

DEM Parti oylarının kritik olduğu İstanbul seçimlerin­e yönelik Erdoğan’ın eski seçimlerde­ki gibi terör suçlamalar­ında bulunmamas­ı da dikkat çekti. Belediye hizmetleri­ne ilişkin eleştirile­ri dışında Erdoğan’ın tek somut söylemi, CHP il başkanlığı­nda 2019 yılında çekilen para sayma videosu üzerinden “Balya balya bavul bavul paralar bir yerlerden geliyor bir yerlere gidiyor. Tüm bu rezillikle­rle siyaset kirlendi” oldu.

Erdoğan’ın, partisinde oy kaybına neden olacağı tartışılan Yeniden Refah Partisine yönelik sözleri ise “İstanbul, bir dönem Cumhur İttifakını­n gölgesinde gezen fakat şimdi tüm enerjisini ittifakın yara alması için harcayanla­rın oyunlarına gelmez” oldu. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye