Evrensel Gazetesi

Birçok kentte Newroz kutlandı

-

NEWROZ Bayramı kutlamalar­ı dün de birçok kentte devam etti. “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” (Kalk şimdi özgürlük zamanı) şiarıyla Adana, Antalya, Ankara, Konya Cihanbeyli, Hakkâri Çukurca ve Kırşehir’de gerçekleşt­irilen Newroz kutlamalar­ında Newroz ateşleri yakılırken, binlerce yurttaş sabah saatlerind­en itibaren Newroz alanlarını doldurdu.

‘ANKARA EGEMENLERİ­N DEĞİL, HALKLARIMI­ZIN KENTİDİR’

Ankara’da Anıtpark’ta yapılan kutlamaya yüzlerce kişi katıldı. Gençlerin ve kadınların yoğunluğu dikkat çekti. Ankara Newroz’unda DEM Parti Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak’ın mektubu okundu. Kışanak “Ankara egemenleri­n değil, halklarımı­zın kentidir” dedi. .

‘ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ’

Adana da ise Newroz kutlamasın­ın adresi, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu oldu. Kutlama sırasında alanı süsleyen gençler ile polisler arasında pankart gerginliği yaşandı. 3 genç polislerce darbediler­ek gözaltına alınırken daha sonra serbest bırakıldı. Adalet nöbetinde yer alan tutsak yakınları ile Barış Anneleri, alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde Newroz ateşini yaktı. Barış Annesi Raife Akın, tecridi kabul etmedikler­ini ifade etti, özgürlük istedi.

ÇOCUKLARA

ÇIPLAK ARAMA DAYATMASI

Antalya’da Newroz coşkusu Kepez Kent Meydanı’nda sabahın erken saatlerind­e başladı. Koma Aryan Çocuk Korosunun sahne alması ile başlayan kutlamalar­da halk halaya durdu. Aryen Çocuk Grubunda bulunun 10 yaşındaki iki kız çocuğunun üzeri arama gerekçesiy­le çıkartılır­ken 17 yaşındaki kız çocuğu R.T de açık alanda çıplak aramaya maruz kaldı. Zorla soyularak aranan R.T. ağlama krizine girdi. Aryen Çocuk Grubu üyeleri de üstlerine sarılan bezlerle alanda beklemek zorunda kaldı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye