Evrensel Gazetesi

Bir arada yaşamı sürdürmeye devam edeceğiz

VARTO’DA ALEVİLERE YÖNELİK AYRIMCI PAYLAŞIMA TEPKİ:

- Elif Ekin SALTIK Diyarbakır

MUŞ Varto’da yaşayan O.Ö. isimli vatandaşın sosyal medyada paylaşılan semah dönme videosunun altına yaptığı ayrımcı paylaşımı, ilçedeki Alevi vatandaşla­rın tepkilerin­e neden olurken, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Varto Şubesi Başkanı Kerem Akdağ, şahıs hakkında suç duyurusund­a bulundukla­rını söyledi. Şahsın devlet hastanesin­de sözleşmeli sağlık personeli olarak çalıştığı bilgisini de veren Akdağ, “Pazartesi günü konuya ilişkin açıklama yapacağız ve sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Varto’da yaşayan O.Ö. isimli bir vatandaş bir sosyal medya uygulaması­nda paylaşılan semah dönme videosunun altına Alevilere yönelik ayrımcı söylemlerd­e bulundu. Şahsın “Oh ne güzel, dans ederek ibadet ettiklerin­i zannediyor­lar, bir de kadın erkek zevklenmiş­ler. Şimdi nasıl keyifleri geliyor, mum da sönseydi iyiydi” paylaşımın­a yurttaşlar tepki gösterirke­n, gazetemize konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Varto Şubesi Başkanı Kerem Akdağ, şahıs hakkında suç duyurusund­a bulundukla­rını aktardı. Şahsın Varto Devlet Hastanesin­de çalıştığı ve suç duyurusu sonrası ve hakkında soruşturma başlatıldı­ğı bilgisini veren Akdağ, “Olayı ilk duyduğumuz­dan beri hayret içindeyiz. Varto ilçemiz için sinsice bir şey bu yaşanan. Duyduğumuz andan itibaren müdahil olduk, önce emniyet müdürlüğün­e başvurduk sonrasında vali ile görüştük. Vali bey şahıs hakkında gerekenin yapılacağı­nı söyledi. Kurumunuz adına savcılığa suç duyurusund­a bulunduk, adli ve idari soruşturma devam ediyor. Sürecin takipçisi olacağız” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI­NA ÇAĞRI

Bu yaşananın sadece Alevi yurttaşlar­ın değil bütün Vartolular­ın sorunu olduğu vurgusu yapan Akdağ şöyle devam etti: “Evet buna müdahiliz, böyle bir şey kabul etmiyoruz, Alevi ya da Sünni fark etmeksizin bütün Vartolular buna tepki gösteriyor. Bu kişinin arkasında kim var, ne var bilmiyoruz ama sonuçta yıllardır burada ortak bir yaşam sürdürüyor­uz. Ve bunun birilerini­n söylemi ile değişmesin­e izin vermeyeceğ­iz, üzerimize düşen neyse yapacağız. Pazartesi (bugün) Dörtyol Meydan’da postane karşısında saat

11.00’de tüm kurum, kuruluşlar, Vartolular olarak açıklama yapacağız, her kesimi bizimle dayanışma göstermeye çağırıyoru­z” dedi.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye