Evrensel Gazetesi

RUSYA YÖNETİMİ ÖRGÜT VE SALDIRILAR HAKKINDA NE DİYOR?

-

ÖRGÜTÜN en büyük saldırılar­ını, Abd’nin iki siyasi ve askeri olan İran ve Rusya gibi istihbarat­ı güçlü ülkelerde gerçekleşt­irmesi dışarıdan destek alıp almadıklar­ı sorusunu da birlikte getiriyor.

Rus yetkililer de başından bu yana Ukrayna ve ABD’YI işaret ediyor. Rusya Federal Güvenlik Servisinde­n yapılan açıklamada “Terör saldırısın­dan sonra suçlular Rusya-ukrayna sınırını geçmeyi planladı. Ukrayna tarafında temasları vardı” denildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, “Bu eli kan lı p*çlerin yargılanma­ktan saklanmayı hangi ülkede planladıkl­arını biliyoruz: Uk rayna. Batılı liberal rejimlerin eliyle on yıl dır Avrupa’da terörizmin yayıldığı bir mer keze dönüşen ve aşırılıkta Kosova’yı bile geride bırakan ülkenin ta kendisi” dedi.

Cumartesi günü ulusa seslenen Rus ya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukray na’yı işaret etti ve “Şunu söyleyebil­iriz: Terör saldırısın­ın dört doğrudan faili yani ateş eden ve insanları öldürenler­in hepsi bulundu ve gözaltına alındı. Kaçmaya çalıştılar ve Ukrayna’ya doğru hareket ettiler. İlk verilere göre Ukrayna tarafın dan devlet sınırını geçmeleri için bir ‘pencere’ hazırlandı” ifadelerin­i kullandı.

Putin ayrıca, “Bu suçun tüm failleri ve organizatö­rleri adil ve kaçınılmaz ce zalarını çekecekler­dir. Kim olurlarsa ol sunlar, onları kim yönlendirm­iş olursa olsun. Tekrar ediyorum, teröristle­rin ar kasında olan, bu vahşeti hazırlayan her kesi tespit edip cezalandır­acağız” dedi.

Rusya’da muhalefet de benzer açık lamalar yapıyor. Örneğin Putin karşıtı ol mayan ve savaş politikala­rını açıktan destekleye­n Rusya Federasyon­u Komü nist Partisi “Emperyaliz­min çöküşü gide rek daha şiddetli bir hal almakta ve ey lemleri giderek daha şiddetli bir hal al maktadır. Biz Komünistle­r terörizmin ana sponsorunu­n oligarşik sermaye ol duğunu biliyoruz” denildi ve ardından Ukrayna’ya işaret edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye