Evrensel Gazetesi

Sendika haktır, engellenem­ez

-

AGROBAY Seracılık’ta sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan Tarım-sen üyesi işçiler Ankara’ya ulaştı. Ankara’da ilk durakları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olan Agrobay Seracılık işçileri burada çalışma genel müdürüyle görüşme yaptı. Ardından AKP, İYİP ve CHP genel merkezleri­nin önüne giden işçiler bu yerlerde de basın açıklaması yaptı.

İzmir Bergama’da sendikaya üye olduktan sonra hiçbir hakları verilmeden işten çıkarılan Agrobay Seracılık işçileri başlattıkl­arı yürüyüşün sekizinci gününde Ankara’ya ulaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önüne gelen işçiler burada açtıkları “Bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız” yazılı pankartı arkasında, “Sendika haktır, engellenem­ez” sloganını attı.

Burada açıklama yapan Tarım-sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, “Çalışma genel müdürü ile yeniden görüşme yaptık. Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ile görüşme yapılabile­ceğine dair teyitte bulundu. Biz de heyet olarak bu görüşmeye katılacağı­z” dedi.

Daha sonra AKP Genel Merkezi önüne giden işçiler burada da bir görüşme gerçekleşt­irdi. İYİP Genel Merkezi önüne de giden işçiler burada, “Tekrar tekrar söylüyoruz. Yasal haklarımız için 7 aydır direniyoru­z taleplerim­izi karşılanab­ilir. Aksi durumda haklarımız­ı almadan durmayacağ­ız” dedi.

Son olarak CHP Genel Merkezi önünde bir açıklama yapan Agrobay işçileri, “Bizler adı ölümler dışında duyulmayan tarım işçileriyi­z. Ağır şartlarda, kölelik koşulların­da en temel haklarımız­dan yoksun bırakılara­k çalıştık. Bugün Ankara’ya tarım işçileri vardır. Hakları vardır demeye geldik. Bütün kamuoyunun desteğini bekliyoruz.” dedi.

Tarım-sen örgütlenme uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Biz bu hakkı almadan Ankara’dan ayrılmayac­ağız. Herkesi Agrobay Direnişini sahiplenme­ye davet ediyoruz” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye