Evrensel Gazetesi

Karaca: Bu cinayet işçi hayatına değer vermeyen köleliğin göstergesi­dir

-

EMEK Partisi Gaziantep Milletveki­li Sevda Karaca, Bekir Kelleoğlu’nun ölümünü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a sordu.

Sevda Karaca, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren FLO Ayakkabı Fabrikasın­da çalışırken; kendisine yapılan kötü muameleye dayanamaya­rak kalp krizi geçiren ve hayatını kaybeden Bekir Kelleoğlu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yanıtlanma­k üzere yazılı bir soru önergesi verdi.

40 yaşlarında, evli ve iki çocuğu olan Kelleoğlu’nun, FLO Ayakkabı’da usta yardımcısı­yken kısa bir süre önce keyfi neye götürülmey­en bir şekilde görevinden Bekir Kelleoğlu, o alınarak başka bir bölühaldey­ken yürüyerek me verildiği, üstelik kenfabrika­dan çıkıp otodisiyle aynı pozisyonda büs durağına gittiği ve

Sevda Karaca (Fotoğraf: EMEP Basın) olan kimi işçilere bir mahastaney­e ulaşamaaş ikramiye verilirken Kelleoğlu’na vedan yolda hayatını kaybetmişt­ir.” rilmediği belirtildi. Karaca, Bekir Kelleoğlu’nun yaşamı

Önergede, şu ifadelere yer verildi: nı yitirmesi hakkında “İşçi hayatına de“Kelleoğlu bu haksızlıkl­ara itiraz ederek ğer vermeyen bu kölelik ve cinayet düfabrika yöneticile­riyle tartışmışt­ır ve fezeninin bir iş cinayeti olarak kayıtlara nalaşınca fabrikanın doktoruna çıkmış geçmiştir” ifadelerin­i kullanarak tepkisive doktorun, kalp krizinden şüphelenen­i dile getirdi. rek Kelleoğlu’nu hastaneye yönlendird­iEMEP Milletveki­li Karaca, Bakan ği bilgisi alınmıştır. Şehir merkezinin 20 Vedat Işıkhan’dan aşağıdaki sorulara km dışında olan OSB’YE ambulans çağıyanıt istedi: rılmadığı gibi, fabrika aracıyla da hasta- r Bekir Kelleoğlu’nun ölümünden en iyi ihtimalle ihmal suretiyle sorumlu olan kişiler hakkında adli bir soruşturma başlatılmı­ş mıdır?

r Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde 2020-2024 yılları arasında yaşanan ölümlü ve yaralamalı iş kazası sayısı kaçtır?

r On binlerce işçinin çalıştığı organize sanayi bölgelerin­de iş güvenliği denetimler­i nasıl sağlanmakt­adır? Bakanlığın­ız bu konuda ne tür önlemler almaktadır?

r On binlerce işçinin çalıştığı Osb’lerde tam teşekküllü kamu hastaneler­inin açılması için Bakanlığın­ızın ne tür planları bulunmakta­dır?

(HABER MERKEZİ)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye