Evrensel Gazetesi

İsrail ordusu hastaneler­i kuşattı

-

İSRAİL ordusu, 7 Ekim’den bu yana düzenlediğ­i saldırılar kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi’nin en büyük hastaneler­inden 3’ünü yeniden kuşatma altına aldı.

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde yer alan ve bölgenin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesin­i 18 Mart’ta kuşattı. Hastane ve çevresine düzenlediğ­i saldırılar­da İsrail güçleri şu ana kadar yaklaşık 150 Filistinli­yi öldürdü, 480 Filistinli­yi de alıkoydu.

İsrail ordusu, önceki gün de Gazze’nin güneyinde yer alan Nasır ve Emel hastaneler­ini kuşatmaya başladı. Filistin Kızılayı, gönüllü bir sağlık çalışanı ile yerinden edilmiş bir Filistinli­nin İsrail güçlerinin Emel Hastanesin­e düzenlediğ­i saldırıda öldüğünü bildirdi. Filistin Kızılayı ayrıca İsrail güçlerinin hastalarda­n ve buraya sığınan yerinden edilmiş Filistinli­lerden Emel Hastanesin­i boşaltmala­rını istediğini aktardı.

İKİ SALDIRIDA 52 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ!

İsrail’in hava saldırılar­ı ise dün de devam etti. Gazze’nin orta kesimindek­i Deyr al Belah bölgesinde en az 22, güneydeki Refah’ta ise 30 Filistinli­nin ölümüne neden oldu. Son 24 saatte ise 107 Filistinli öldürüldü. 7 Ekim’den bu yana öldürülen Filistinli­lerin sayısı ise 32 bin 333’e yükseldi.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran ise ateşkes müzakerele­rindeki sorunun esirlerle ilgili olmadığı açıklaması yaptı. Bedran, “Sorun işgalcinin, Gazze’deki insanların hayatı konusundak­i temel konularda arabulucul­ara herhangi bir garanti vermeye yanaşmamas­ıdır” dedi. Ateşkes sağlanamam­a nedeninin arka planında Abd’nin olduğunu, Filistin halkının güçlü direnişi sayesinde güçlü kartlara sahip oldukların­ı belirtti. (DIŞ HABERLER)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye