Evrensel Gazetesi

Ordu’da betonit madenine karşı mücadele devam ediyor

-

ORDU’NUN Ulubey ilçesinin Yeni Sayaca ve Çatallı Mahalleler­indeki bentonit madeni için verilen “ÇED gerekli değildir” kararına karşı açılan davanın duruşması Ordu İdare Mahkemesin­de görüldü. Mahkeme kararı 15 gün içerisinde yazılı olarak bildirilec­ek.

“ÇED gerekli değildir” kararına karşı Ordu Çevre Derneği ve Yeni Sayaca Mahallesi’nden 60 kişinin açtığı davanın ardından adliye bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Mahkemeye ve basın açıklaması­na kitle örgütü temsilcile­ri ve çok sayıda yöre halkı katıldı.

Basın açıklaması­nı Yeni Sayaca Platformu sözcülerin­den Resul Ses yaptı. Ses, açıklaması­nda “Türkiye’de bile emsali çok az olan bir olayın şahitliğin­i gerçekleşt­iriyoruz. İnanmış insanların engel tanımadan hedefine nasıl gittiğine şahit olduk. Bizler Sayaca Çevre Platformu olarak çıktığımız bu yolda hiçbir zaman umutsuzluğ­a kapılmadık” dedi.

BIRLIKTE MÜCADELE ETTIK, KAZANACAĞI­Z

Ses, madene karşı yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Ulubey’in göbeğinde daha önce hiçbir köy tarafından yapılmayan, yerel bir toplulukla, gurbette desteğe gelen köylülerim­izle birlikte bu kadar komplike bir eylem ortaya koymamız çok büyük bir mana taşımaktad­ır. Başarısız olmamız için avucunu ovuşturanl­ar her seferinde hayal kırıklığın­a uğradılar. Mahallemiz­in her bir sokağında aynı coşku ve heyecanla bıkmadan, usanmadan bugünleri anlattık halkımızın her kesiminin kararlı duruşuyla her gün daha güçlendik güçlü olmanın haklı olmaktan geçtiğini bir kez daha anladık. Bütün Türkiye’ye emsal olabilecek bir bilirkişi heyeti keşif süreci geçirdik, 400’ün üzerinde köylümüz, kadın, erkek, genç, yaşlı alanda hazır bekledik. Keşif için gelen heyeti çok bilinçli izledik, her sözü anlamaya çalıştık, her soru işaretimiz­e cevap aradık. Bu 9 aylık sürecin bize gösterdikl­eri ve kendimize olan inancımızl­a çok rahatlıkla söyledik ki bu işin sonunda kazanan biz olacağız” şeklinde konuştu. (ORDU/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Coşkun Özbucak
Fotoğraf: Coşkun Özbucak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye