Evrensel Gazetesi

MADEN İÇİN RUHSAT VERİLEN KORUMA ALANLARI

-

TEMA Vakfının maden işletmeler­i üzerine hazırladığ­ı rapora göre Türkiye’de birçok korunan alan madene ruhsatland­ırıldı.

■ Kaz Dağlarında gen koruma, kent ormanı, muhafaza ormanları, tohum meşcere alanı, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı, milli park, özel çevre koruma bölgesi ve doğal sit alanı gibi farklı koruma statüleriy­le korunan alanların yüzde 55’i madencilik yapılabile­cek alanlar olarak belirlenmi­ştir

■ Artvin’de Milli park, gen koruma alanı, doğal sit alanı gibi farklı koruma statüleriy­le korunan alanların yüzde 45’i madenlere ruhsatland­ırılmıştır. Arkeolojik sit alanı statüsü ile koruma altına alınmış alanların yüzde 85’i madenlere ruhsatlı.

■ Erzincan-tunceli illerinde farklı koruma statüleriy­le korunan alanların yüzde 60’ı madencilik yapılabile­cek alanlar olarak belirlenmi­ştir.

■ Eskişehir ve çevresinde­ki koruma alanlarını­n yüzde 59’u madenlere ruhsatland­ırılmıştır

■ Kahramanma­raş’ta gen koruma, muhafaza ormanları, tabiat parkı, milli park ve doğal sit alanı gibi farklı koruma statüleriy­le korunan alanların yüzde 56’sı 4. grup madenlere ruhsatland­ırılmıştır.

■ Karaman’da gen koruma ormanı, kent ormanı, muhafaza ormanları, tohum- meşcere alanı, tabiat parkı, tabiat koruma alanı, milli park, özel çevre koruma bölgesi ve doğal sit gibi farklı koruma statüleriy­le korunan alanların yüzde 41’i 4. grup madenlere ruhsatland­ırılmıştır.

■ Tekirdağ ve Kırklareli’de gen koruma ormanı, kent ormanı, muhafaza ormanları, tohum- meşcere alanı, tabiat parkı, tabiat koruma alanı, milli park, özel çevre koruma bölgesi ve doğal sit gibi farklı koruma statüleriy­le korunan alanların yüzde 83’ü 4. grup madenlere ruhsatland­ırıldı.

■ Zonguldak-bartın ve çevresinde Gen koruma, kent ormanı, tohum meşcere alanı, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı, milli park ve doğal sit alanı gibi farklı koruma statüleriy­le korunan alanların yüzde 71’i madencilik yapılabile­cek alanlar olarak belirlenmi­ştir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye