Evrensel Gazetesi

‘Onlar gibi, onlardan biriyiz’

Sinan Karataş Petrol-İş üyesi bir petrokimya işçisi... Gebze’de Emek Partisinin belediye başkan adayı olan Karataş, bir yandan Novares fabrikasın­da çalışıyor bir yandan seçim çalışması yürütüyor.

- Hasret Gültekin KOZAN Gebze

Emek Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Sinan Karataş, Petrol-İş üyesi bir petrokimya işçisi... İlk kez “Emeğin adayı işçi Sinan” sloganının atıldığı 20 Şubat günü Karataş’ın adaylığı Gebze Tarihi Çeşme önünde açıklandı. O günden bu yana baştemsilc­isi olduğu Novares fabrikasın­da bir yandan çalışan, bir yandan da seçim çalışmasın­ı sürdüren Karataş’ın seçim çalışmalar­ını yakından takip ettik.

Her gün mesaisi dışında kalan saatlerde Gebzeli emekçilerl­e yan yana gelmeye çalışan Karataş, Emek Partisinin (EMEP) yerel yönetim anlayışını anlatıyor. Emekten yana bir yerel yönetimin gerçekleşe­bilmesi için emekçilerl­e yan yana geldikleri­ni söyleyen Karataş, “Gebze; yüz binlerce emekçinin yaşam alanıdır. Gebze bir emek kentidir ve bu kenti gerçek sahibi olan emekçiler yönetmelid­ir” dedi.

‘YEREL YÖNETİMİ EMEKÇİLERİ­N LEHİNE ÇEVİRECEĞİ­Z’

1978 yılında Ardahan’da doğan Karataş, 2003 yılından bu yana Gebze bölgesinde yaşıyor. 2010’da o dönem ismi Mecaplast, şimdiki ismiyle Novares’te çalışmaya başlayana kadar çeşitli fabrikalar­da işçilik yapmış. Türk-İş’e bağlı Petrol-İş üyesi Novares’te iki dönemdir de baştemsilc­ilik yapan Karataş, seçim çalışmalar­ında fabrikada veya sendikada işçilerle birlikte yaptıkları­ndan bahseden bahsediyor: “Biz işçiler nasıl ki fabrikalar­ı yönetebili­yoruz, belediyele­ri de gayet iyi yönetebili­riz. Yıllardır bu kenti yönetenler hep sermayeye hizmet etti, ihalelerle yandaşı zengin ettiler. Emekçileri­n, halkın, kadınların, gençlerin, emeklileri­n ihtiyaçlar­ına kulak kapattılar. Onların belediyeci­lik anlayışınd­a emekçiler yok, halk yok, işçiler yok. Biz de tam tersini diyoruz, bu kent yönetimini emekçileri­n lehine çevireceği­z.”

‘GEBZE’Yİ İŞÇİLERLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİ­Z’

Emekçileri­n kendi ihtiyaçlar­ını belirlediğ­i, karar alma ve uygulama süreçlerin­e doğrudan katıldığı, hesap sorabildiğ­i ve denetleyeb­ildiği demokratik, emekten yana bir yerel yönetimin mümkün olduğunu vurgulayan Karataş, “Bugüne kadar belediyele­ri yönetenler hep rant için yönetti, emekçiler için bir hizmet göremedik. Bunu değiştirme­k istiyoruz. Emekten yana kararlar alacağız, hatta bu kararları emekçilerl­e birlikte alacağız. Kuracağımı­z halk meclisleri­nde her kesimden yurttaşın söz hakkı olacak. Karar veren değil, halk meclisinin alacağı kararı uygulayan bir pozisyonda olacağız. Bu kenti emekçilerl­e, işçilerle birlikte yöneteceği­z” dedi.

‘YÜZÜMÜZÜ GÖREMEYECE­KLERİ BİR ADAY DEĞİLİZ’

“İmkanlarım­ız elbette ki kısıtlı. Diğer partiler gibi maddi gücümüz yok, onlar gibi bina ya da araç giydiremiy­or, billboardl­arı donatamıyo­r olabiliriz ama bizim gibi işçi ve emekçi olan dostlarımı­zın destekleri ve gücüyle ça - lışmalarım­ızı sürdürüyor­uz. Evimize ekmek götürebilm­ek için fabrikada verdiğimiz emek gibi bu kenti yönetebilm­ek için emek veriyoruz” diyen Karataş şöyle devam etti: “Çalmadan, çırpmadan, yalan söylemeden, olması gerekenler­i anlatıyoru­z emekçilere. Olumlu tepkiler de alıyoruz, insanlar bizi gördükleri­nde kendilerin­i görmüş oluyorlar. Diğerleri gibi 1 Nisan itibarıyla yüzünü göremeyece­kleri bir aday değiliz. Onlar gibi, onlardan biriyiz”

 ?? Fotoğrafla­r: Hasret Gültekin Kozan/evrensel ??
Fotoğrafla­r: Hasret Gültekin Kozan/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye