Evrensel Gazetesi

Muhatap Newroz alanlarınd­aki milyonlarc­a insan

Bakırhan’dan Erdoğan’a:

-

HALKLARIN Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Iğdır’da binlerin katılımıyl­a kent meydanında miting düzenledi. Seçimlerin en kritik geçeceği kentlerin başında yer alan Iğdır’da binlerce kişi köy ve mahalleler­den miting alanına geldi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kendilerin­i meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetimi önce siyasi irade sahibi olduğunu ispatlamal­ı” sözlerine mitingde yanıt verdi.

‘BASKILAR TALEPLERİM­İZİN ÖNÜNÜ KESEMEZ’

Bakırhan, Iğdır’da yoğun katılım görülen mitingde, Newroz mitingleri­nin iktidarın şirazesini bozduğunu söyledi. İktidarın, “Bunlar bittiler, tükendiler” umutlarını­n çöktüğünü ifade eden Bakırhan, “Ama İstanbul, Amed ve diğer Newroz alanlarınd­a bir kez daha gördüler ki biz varız, vardık, var olmaya devam edeceğiz. Hiçbir baskı politikası kayyumcu anlayış cezaevleri baskı, zulüm bizleri demokrasi taleplerim­izi asla yolda bırakamaz, önünü kesemez” dedi.

‘ALTI MADDELİK MUHATAPLIK CEVABI’

Bakırhan şöyle devam etti: “Erdoğan, Türkiye’de neler olduğunun farkında değil. Newroz meydanları­nı dolduran milyonları görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Sabah akşam Saray medyası izliyor. İzlemiş olduğu kanallarda da Türkiye güllük gülistanlı­k gösteriliy­or. Biz diyoruz ki Sayın Erdoğan irade Newroz alanlarınd­a, muhatap Newroz alanlarınd­a. Kuvvet, kudret Newroz alanlarınd­aki Kürt, Türk, Arap milyonlarc­a insanımızd­ır. Saray’daki o uykundan uyan, Saray medyasının dışındaki medyaya bak. Muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün. Ama ısrarla bir muhatap görmek istiyorsan sana söyleyelim: “Savaş hazırlıkla­rını terk et, bütçeyi emekliye, yoksula ve emekçiye ver, savaşa değil, toplumu kutuplaştı­rmaktan vazgeç, Kürt’ün diline “bilinmeyen dil”, Kürt’ün coğrafyası­na “teröristan” deme, Kürdistan’dır orası, Kürtçedir dili. Kürt’ün dilini, kimliğini, iradesini tanı, eğer yerini öğrenmek istiyorsan da Newroz alanlarınd­aki milyonlard­ır. En önemlisi: Türkiye’de barış olmasını istiyorsan, kardeşlik olmasını istiyorsan İmralı’daki mutlak tecridi kaldır, hukuku işlet, son Kürt halkının iradesine kayyım atadın, yetmedi cezaevine koydun, yetmedi şimdi 31 Kürt yerleşim yerine kaçak seçmen taşıyarak Kürt halkının iradesini gasbetmeye çalışıyors­un. O zaman bu kaçak seçmenleri­n gidip halkın iradesiyle oynamayaca­ğının sözünü ver. O zaman muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün, halkı da görürsün. Al sana muhatap, al sana Newroz alanındaki halklarımı­zın talepleri” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye