Evrensel Gazetesi

GULAN ÖNKOL: POLİTİKAMI­Z HAFIZAYI KORUMAYA YÖNELİK

-

TÜM bunlara ilişkin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sur Belediyesi Eş Başkan Adayı Gulan Önkol ile konuştuk. Önkol, Sur’un önemine değinerek, Diyarbakır’ın yüzde 51’ini oluşturduğ­unu ve çok dilli, kültürü yapısıyla kozmopolit bir yer olduğuna dikkat çekti. Önkol, “Sur genelden özele kadar özel bir bölge hem kültürel açıdan hem de politik olarak bizim hafıza olarak nitelendir­diğimiz bir bölge. Bizim de o hafızayı, tarihi korumaya yönelik bir politikamı­z söz konusu olacak” diye konuştu.

‘SUR GÜVENLİ ALANDAN ÇIKMIŞ DURUMDA’

Önkol sorunlara dair ise şöyle devam etti: “Tarihi yapıların, Sur sokakların­ın kendi kaderini terk edilme hali her yerde hissedilen bir durum ayrıca. Kadınlar, çocuklar, gençler, engelliler açısından dile getiriliyo­r bu. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğ­in derinleşme­si ile beraber kadınları eve kapatma hali söz konusu, bu durum bir politikaya hizmet eden dini yapılarla birlikte daha da körükleniy­or. Bunlarla birlikte madde bağımlılığ­ı, hırsızlık nedeniyle Sur “güvenli alan” tanımından çıkmış durumda. Sürekli bir göç verme hali de var.”

‘TALAN EDİLEN BELEDİYELE­RE KARŞI SES ÇIKARALIM’

Tüm bu sorunlara karşı çalışmalar­ı olacakları­nı belirten Önkol, özellikle kadınlar ve çocuklar için Sur’un daha yaşanılabi­lir kılmaya çalışacakl­arını söyledi. Kayyum eliyle kapatılan kurumların­a dikkat çeken, Önkol, “Onların yerine dini yapılarla sosyal alana hükmetmeye çalışıyorl­ar” dedi. Önkol yerel seçimler için çağrıda bulundu: “8 yıldır talan edilen belediyele­rimize karşı ses çıkaralım, sandıkları sahiplenel­im.”

 ?? ?? Gulan Önkol
Gulan Önkol

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye