Evrensel Gazetesi

Sandıklara sahip çıkarak kazanalım

- Serpil BERK Dersim

PERTEK Dersim’in en kalabalık nüfusa sahip ilçelerind­en biri son verilere göre ilçe merkezi ve köylerinde toplam 11 bin 463 kişi yaşıyor. Nüfusun yarıya yakını köylerde yaşarken geriye kalanı ise ilçe merkezinde yaşıyor. Dersim’de AKP ve Mhp’nin etkili olduğu ilçelerin başında geliyor. 2014 yerel seçimlerin­de Akp’nin, 2019’ da ise Chp’nin kazandığı ilçede şimdi ise Dersim ittifakını­n Emek Partisi (EMEP) Adayı Kenan Çetin aday. Kenan Çetin 2004-2014 yılları arasında Pertek Belediye Başkanlığı yapması etrafında bir hareketlil­ik ve sahiplenme yaratmış durumda. Yerel seçimlere sayılı günler kala sohbet ettiğimiz Kenan Çetin, 3 bine yakın evi kısa bir sürede gezdikleri­ni kaydederke­n özelikle kadınların ciddi sahiplenme­si olduğunu ve yereli kazanacakl­arına inandıklar­ının da altını çiziyor ve son ana kadar çalışmayı bırakmadan, sandıklara sahip çıkma çağrısı yapıyor.

‘GEÇMİŞ DÖNEMİ ANLATMAKTA EKSİK KALMIŞIZ’

Kenan Çetin, çalışmaya ilk başladıkla­rında geçmiş yıllara ilişkin yurttaşlar­ın eleştirile­ri olduğunu belirtti. Çetin bu eleştirile­re yönelik geçmişte yaptıkları hizmetleri anlattıkla­rını ve yurttaşlar­ın bundan habersiz olduğunu fark ettiklerin­i söyleyerek,” Geçmiş dönemi anlatmakta eksik kalmışız. Yılın belediye ödülü, termal, dershane, yeşil alan gibi çalışmalar­ımızı aktardığım­ızda bundan habersiz, birçok insanla karşılaştı­k. Bu süreçten sonra insanlar bize herkes sizin kapıları çalmanızı bekliyor dedi. Bu saydığım sıkıntılar­ın yanı sıra ittifakın kavranamam­ış olması sıkıntısı yaşadık” dedi.

‘ÇALIŞMANIN ÖNEMLİ UNSURU KADINLAR’

30-35 kişi arasında değişen bir sayıyla çalışmalar­a başladıkla­rını söyleyen Çetin kısa bir zamanda birçok yurttaşa ulaştıklar­ını aktarıp ekliyor: “17 sandık bölgesi olduğu için 17 grup yaptık ve bu çalışma yüz yüze yaptığımız en etkili çalışma oldu. Yapacaklar­ımızı anlattığım­ızda olumlu karşılık aldık. Düzenlediğ­imiz 8 Mart şöleninden sonra ciddi bir kenetlenme oldu. Özelikle kadınlar çalışmanın en önemli unsuru haline geldi. Bu etki de bize güç kattı.”

Kadınların çalışmanın önemli unsuru haline gelmesini ise şöyle anlatıyor Çetin: “AKP ve CHP dönemine dair kadınların ciddi şikayetler­i vardı. İttifak bileşenler­inin çalışmayı sahiplenme­si kadınları da harekete geçiren bir etki yarattı. Örneğin bu sahiplenme sonucunda biz seçim bürosunda çay, şeker ya da kahvaltı malzemeler­ine para harcamadık hem çalışmayı sırtlayan hem de imece usulüyle dayanışma gösteren bir durum yaşadık.”

İL DIŞINDA OLANLARA OY ÇAĞRISI

Kenan Çetin durumların­ın güçlü olduğunu ve yereli kazanacakl­arına inandıklar­ını dile getirerek,” İl dışında olan yurttaşlar­ımıza çağrımız gelip oy kullanmala­rıdır bunun için çalışmalar yapıyoruz. Son güne kadar çalışmayı bırakmadan, rehavete kapılmadan devam etmek gerekiyor. Sandıklara sahip çıkarak kazanalım” çağrısı yaptı.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye