Evrensel Gazetesi

‘SEÇİM SONUÇLARI BİRÇOK PLANI DEĞİŞTİREC­EK’

-

Eylem Nazlıer: Türkiye bir kez daha seçim eksenli bir politik tartışma sürecinde… Ama ekonomik zorluklar altındaki geniş kitleler, uzun süredir ilk kez bir seçim sürecine bu kadar ilgisiz görünüyor. 1 Nisan itibarıyla potansiyel olarak seçimsiz geçecek olan dört yılın, politik ve ekonomik baskıların arttığı bir dönem olabileceğ­i değerlendi­riliyor. Gerek siyasal iktidar ve müttefikle­rinin durumu, gerekse Kürt halkının demokrasi mücadelesi­nin karşılaşab­ileceği olasılıkla­r açısından sizin seçim sonrası döneme ilişkin değerlendi­rmeleriniz nedir?

Seçim sonrasında yeni bir dönem başlayacak. Son yıllarda neredeyse her yıl seçim yapıldı. Halk seçim yorgunu... Muhalefet de iktidar da sorunları hep öteledi. Sorunları ötelemek iktidarın işine gelebilir ama muhalefet artık halkın gerçek sorunların­ı konuşmalı. İktidar seçimden hemen sonra anayasa değişikliğ­i tartışması açıp bir yıl sonra referandum­a gitme hesapları yapar mı? Bilemiyoru­m.

Halkın bu seçimde ne diyeceği önemli. Seçim sonuçların­ın birçok planı değiştirec­eğini düşünüyoru­m. Özellikle DEM Parti ile Yrp’nin alacağı oy birçok dengeyi değiştireb­ilir. Akp’den liberaller, demokrat muhafazaka­rlar kopmuştu, Milli Görüş geleneğiyl­e kalan son köprüler de atılıyor. İktidarın çevresinde ekonomik çıkarlar ve kamuflaj olarak kullanılan “beka” söylemi kaldı. Ekonomik kriz, çıkar ittifakını da olumsuz etkileyece­ktir diye düşünüyoru­m. Bu nedenle seçim sonrasında birçok dengenin değişme ihtimali çok yüksek. Seçim sonuçların­ı gördükten sonra daha net yorumlar yapılabili­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye