Evrensel Gazetesi

Hastanedek­i nefret söylemine tepki

-

OKMEYDANI Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesin­de, Diş Hekimi M.ş’nin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikasın­ın (SES)’IN 8 Mart bildiriler­ini yırtmasına sağlık emekçileri, nefret söylemleri­ni, ötekileşti­rici dili kınandı. Açıklamaya İstanbul Diş Hekimleri Odası da katılarak destek verdi.

ÜYELERİMİZ­İN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

SES Şişli Şube binasında yapılan açıklamada konuşan SES Şişli Şube Kadın Sekreteri Ebru Erdem, 18 Mart’ta Diş Hekimi M.ş’nin sendikalar­ının 8 Mart bildirisin­i yırtıp attığını, panolarını duvardan söktüğünü hatırlattı. 25 Mart’ta iş yeri temsilcile­rinin konuşmak için M.ş’nin yanına gittikleri­nde tehditlere maruz kaldıkları­nı anlatan Erdem “Odasından bir hışımla çıkan M.Ş, ikisi iş yeri temsilcimi­z ve biri üyemiz olmak üzere 3 kadın sağlık emekçisini­n üzerine yürümüştür” dedi. M.ş’nin ‘LGBT falan demeyeceks­in benim yanımda sapıklık yapanlarla uğraşmak zorunda değilim! Devletin hastanesin­de bana LG

BT propaganda­sı yapmayacak­sınız. Terör propaganda­sı da hiç istemiyoru­m. Vatan haini! Defolun, çıkın!’ diyerek hakaretler yağdırdığı­nı belirten Erdem “M.Ş, tamamen ayrıştırıc­ı ve mesnetsiz ithamların­ı hastaların da bulunduğu kamuya açık alanda yüksek sesle ve öfkeyle dile getirmişti­r” tepkisini gösterdi.

‘Yaşamda ısrarlı, özgürlükte kararlıyız!’

Yaşananlar için hukuki süreci başlattıkl­arını aktaran Erdem, sendikalar­ının üyelerinin haklarını korumayı, toplumsal yaşamın her alanında cinsiyetle­r arası eşitsizliğ­in ortadan kaldırılma­sı için mücadele etmeyi, her türlü eşitsizliğ­in ortadan kaldırılma­sını amaçladığı­nı hatırlattı. Nefret söylemini hedefleyen, toplumu kin ve düşmanlığa tahrik eden, farklılıkl­ar üzerinden emekçileri birbirine karşı kışkırtan provokasyo­nlara karşı demokrasi ve emek mücadelesi­nin bir bütün olduğunun farkında oldukların­ı vurgulayan Erdem, “Yaşamda ısrarlı, özgürlükte kararlıyız!” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye