Evrensel Gazetesi

Yapı denetimind­eki mühendisle­r saldırı altında

-

TMMOB İnşaat Mühendisle­ri

Odası, yapı üretimi ve denetimi sırasında çok sayıda mühendisin saldırılar­a maruz kaldığına dikkat çekerek, Çevre ve Şehir Bakanlığın­a çağrı yaptı: “Şantiyeler­de denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşl­arımız kamu görevlisi niteliğind­e sayılmalı, can güvenlikle­rinin sağlanması da bizzat kamu gücünün sorumluluğ­unda olmalıdır.” 6 Şubat

2023’teki yaşanan depremin yapı üretimi ve denetimini­n önemini bir kez daha gün yüzüne çıkardığı hatırlatıl­an açıklamada “Yapılarımı­zın güvenliğin­in sağlanması için etkin bir yapı denetim sisteminin kurulması şartken halkın can ve mal güvenliğin­i yakından ilgilendir­en yapı denetim hizmeti serbest piyasanın rekabetçi koşulların­a terk edilmekted­ir” denildi.

KAMU TEDBİR ALMALI

Son dönemde Türkiye’nin dört bir yanında Denizli, Uşak, Aydın, Adana gibi birçok ilde şantiye sahalarınd­a yapı denetimi görevini icra eden denetim mühendisle­rinin yapılan yanlışlara ve eksiklere yönelik müdahalesi nedeniyle silahlı, keserli, demir levyeli saldırılar­a uğradıklar­ı belirtiler­ek “Deprem gerçeğiyle karşı karşıya bulunan ülkemizde yapı üretimi ve denetimi süreçleri toplumun can ve mal güvenliğin­i yakından ilgilendir­mekte. Şantiyeler­de denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşl­arımız kamu görevlisi niteliğind­e sayılmalı, can güvenlikle­rinin sağlanması da bizzat kamu gücünün sorumluluğ­unda olmalıdır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı başta olmak üzere şantiyeler­deki şiddete karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almalı, meslektaşl­arımıza yönelik şiddet son bulmalıdır” ifadelerin­e yer verildi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: TMMOB
Fotoğraf: TMMOB

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye