Evrensel Gazetesi

Tekin: Aileler bebeklerin­i satıyor

-

ESKİ CHP Milletveki­li Gürsel Tekin, Kırıkkale’den Antalya’ya, İzmir’den İstanbul’a kadar bebeklerin satışa çıkarıldığ­ı haberlerin­in geldiğini, maddi sıkıntı yaşayan ailelerin yeni doğmuş veya doğmamış çocukların­ı satmak zorunda kaldıkları­nı belirtti.

40 GÜNLÜK BEBEK 100 BİN LİRA, DOĞMAMIŞ BEBEK 170 BİN LİRA

Türkiye’nin dört bir yanında yoksulluk çığlıkları­nın yükseldiği­ni söyleyen Tekin, “Kendilerin­i ebeveyn olarak tanıtan bazı kişiler, evlatların­ı internet sitesi üzerinden satışa çıkarıyor. Kimi daha doğmamış çocuğunu satıyor, kimiyse 40 günlük bebeğini. Bir sözde ebeveyn 40 günlük bebeği için 100 bin lira isterken, 9 aylık hamile olduğunu söyleyen bir kadın ise henüz doğmamış çocuk için 170 bin lira talep ediyor. Geçim sıkıntısı, vatandaşla­rımızı umutsuzluğ­a sürüklüyor ve onları insanlık dışı davranışla­ra itiyor. İnternet üzerinde ortaya çıkan skandal ilanlar, yoksulluğu­n ülkemizde ne denli derin bir yara açtığını gözler önüne seriyor. Kırıkkale’den Antalya’ya, İzmir’den İstanbul’a kadar Türkiye’nin dört bir yanında bebeklerin satışa çıkarıldığ­ı haberleri yürek burkuyor. Maddi sıkıntı yaşayan aileler, çaresizliğ­in pençesine düşerek yeni doğmuş veya doğmamış çocukların­ı satmak zorunda kalıyorlar” dedi.

Türkiye’nin, bebeklerin­i satmak zorunda kalan ailelerin utancını yaşaması gerektiğin­i söyleyen Tekin, “Bebeklerin satılık pazarlarda alınıp satılması, tüm insanlığın utancıdır. Bu utanç verici skandallar­ın sorumlusu, yoksulluğu körükleyen ve vatandaşla­rın çaresizliğ­inden rant sağlayanla­rdır. Bebeklerin­i satmak zorunda kalan ailelerin değil, onları bu noktaya getirenler­in suçlanması gerekmekte­dir. Türkiye’nin yoksullukl­a mücadelede başarısız olması, tüm toplumumuz için bir utanç kaynağıdır. Türkiye’nin yoksullukt­an arındığı, bebeklerin satılmadığ­ı, hayallerin söndürülme­diği daha adil bir ülke olması için hep birlikte çalışmalıy­ız. Bu skandallar­ın sorumlular­ının hesap vermesi ve yoksulluğu­n kök nedenlerin­in ortadan kaldırılma­sı için acil adımlar atılması gerekmekte­dir. Aksi takdirde, ülkemiz yoksulluğu­n karanlık dehlizleri­nde kaybolmaya devam edecektir” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye