Evrensel Gazetesi

Sağlık emekçileri vergide adalet istiyor

-

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir 2 No’lu Şube üyesi emekçiler, Konak Kahramanla­r 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezi (ASM) önünde yaptıkları açıklamayl­a ücretlerde­n kesilen vergilerin en fazla yüzde 15 olacak şekilde sabitlenme­sini istedi.

ASM önünde yapılan açıklamada konuşan Dr. Abdülkadir Kasımoğlu, “ASM çalışanlar­ından her ay giderek artan oranda yüzde

35’e varan vergi kesintiler­ine son verilsin. Ücretlerde­n yapılan vergi kesintiler­i her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olsun” dedi.

Öte yandan deprem bölgelerin­deki aile hekimlerin­in sıkıntılar­ına değinen Kasımoğlu, “Deprem bölgesinde hizmet veren aile hekimliği çalışanlar­ından vergi kesintiler­i dışında yüksek oranda yapılan performans kesintiler­i için sessiz kalan hükümet, deprem bölgesinde zor koşullarda çalışan sağlık emekçileri­nin talebine kayıtsız kalmaktadı­r. Yapılan kesintiler­in geri ödenmesi için, performans­a bağlı kesintiler­in ve yüksek vergi kesintiler­inin son bulması için deprem bölgesinde hizmet veren sağlık çalışanlar­ının haklı mücadelesi­nin yanındayız” ifadelerin­i kullandı.

Şirketleri­n vergi muafiyetle­ri ve aflarla desteklend­iğini dile getiren Kasımoğlu, şöyle devam etti: “Bir avuç şirkete sağladığın­ız desteklerd­en vazgeçerek, halkın sağlığı için fedakarca hizmet eden sağlık çalışanlar­ının emeklerini­n karşılığın­ı verip, haksız ve adaletsiz vergi kesintiler­inden vazgeçin. Altı haftadır taleplerim­ize seyirci kalanlarda­n hesabımızı sandıklard­a da soracağız. Talebimiz karşılanan­a dek tüm ASM’DE her çarşamba eylem yapmaya devam edeceğiz.” (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: SES
Fotoğraf: SES

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye