Evrensel Gazetesi

İstihbarat kaydını değiştirdi­k

-

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilme­sinin ardından aralarında üst düzey kamu görevliler­inin de olduğu davada cezaları Yargıtayda­n dönen 15 sanığın tekrar yargılandı­ğı davanın üçüncü duruşması İstanbul Çağlayan 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü.

Tutuklu yargılanan Trabzon İl Jandarma Komutanlığ­ı İstihbarat Görevliler­i Okan Şimşek, Veysel Şahin ve Gazi Günay duruşmaya getirildi.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasın­ı hazırlamad­ığını belirterek süre talep etti. Mahkeme heyeti sadece talepler ve tutukluluk ile ilgili savunma yapılmasın­ı istedi.

6 AY ÖNCE GELEN İSTİHBARAT, 1 GÜN SONRA KAYDEDİLDİ

Duruşmada savunma yapan Veysel Şahin, “Cinayet bilgisini Metin Yıldız’a aktardık. Bizi dinledikte­n sonra bunu aşırı sağ masasına iletmemizi, kendisinin de talimat vereceğini söyledi. Cinayetten sonra Coşkun İğci’nin ifadesi ortaya çıkınca Ali Öz bize bu bilgiyi saklamamız talimatını verdi. Cinayetten bir gün sonra gelmiş gibi evrak düzenlendi. Cinayetten 6 ay önce aldığımız ilk istihbarat­ı cinayetten bir gün sonra almış gibi görev sonuç raporu yaptık. Emir böyleydi. Biz haberi aldığımız anda amirlerimi­ze bildirdik. Gerisi yetki ve sorumluluğ­umuzda değil” ifadelerin­i kullandı.

Veysel Şahin’in ardından savunma yapan Okan Şimşek “Coşkun İğci’den aldığımız istihbarat­ı aynı gün Metin Yıldız’a anlattım. Ertesi sabah Hüseyin Yılmaz’a aktardım. Toplantıda söyledim. İstihbarat değerlendi­rme toplantısı­nda cinayet istihbarat­ı söylendi ama Komutan’ımız Albay Ali Öz bunu sonra konuşuruz deyip mevzuyu kapattı” derken İstanbul’a gelip Bakırköy’deki görüşmeler­inin başka bir olayla ilgili olduğunu iddia etti.

Üç yıldır ev hapsinde olan Ali Öz, adli kontrol şeklinin değiştiril­mesini ve duruşmaya katılmak istediğini söyledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin ve adli kontrol uygulamala­rının devamına karar verdi. Soruşturma­nın genişletil­mesiyle ilgili taleplerin daha önce reddedildi­ğini hatırlatan heyet, bu celse dile getirilen taleplerle ilgili karar verilmesin­e yer olmadığına hükmetti. Bir sonraki duruşma 31 Mayıs’ta gerçekleşt­irilecek. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye