Evrensel Gazetesi

Rant politikala­rına karşı katılımcı bir yerel yönetim

-

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, Foça’nın doğasını, tarihsel ve kültürel dokusunu, tarım, zeytinlik ve mera alanlarını, su kaynakları­nı, denizini ve kıyılarını korumaya yönelik hazırladık­ları kent sözleşmesi­ni kamuoyuyla paylaştı.

Foça Belediyesi Ali İlcan Sosyal Tesislerin­de yapılan açıklamaya platform üyeleri ve Foça halkının yanı sıra Foça belediye başkan adaylarını­n da katıldı. Platform adına basın metnini Platform Sözcüsü Ramis Sağlam okudu.

Platformun, Foça halkıyla birlikte yürüttüğü “Nasıl bir yerel yönetim istiyoruz?” başlıklı tartışma sürecinin seçim öncesi aşamasını basın toplantısı­yla tamamladık­larını vurgulayan Sağlam, “Foça’nın değişik mahalleler­inde gerçekleşt­irdiğimiz 7 halk toplantısı ve sayısız esnaf, pazar yeri ve mahalle çalışmasın­da binlerce Foçalı ile bir araya geldik. Son olarak yaptığımız Yerel Yönetim Çalıştayı ile talep, beklenti, görüş ve önerilerin­i belirlemey­e çalıştık” dedi.

‘DEMOKRATIK ILKELER ESAS ALINMALIDI­R’

Yerel yönetimin kentte yaşayanlar­ın sadece ulaşım, temizlik, yol, su vb. ihtiyaçlar­ını karşılamak olmadığını­n altını çizen Sağlam, “Uzun vadeli, temel ilkeleri olan fakat aynı zamanda ihtiyaçlar­a göre yenilenebi­len bir kent felsefesi oluşturmak zorundayız. Çalışmalar­ımızda, yönetim tarzının kentte yaşayanlar­ı eşitleyici ve sosyal adalet politikala­rını esas alan ilkeleri olması gereği ön plana çıktı. Tüm yerel politika ve hizmetleri­n hayata geçirilmes­i süreçlerin­de, ekolojik, barışçı, eşitlikçi, halktan yana demokratik ilke ve değerler esas alınmalıdı­r” diye konuştu.

‘KAMU YARARINI SAĞLAYACAĞ­IZ’

Yerel yönetimin tüm çalışma anlayış ve ilkelerind­e “kamu yararının” esas alınmasını dün olduğu gibi seçim sonrası da savunmaya devam edecekleri­ni söyleyen Sağlam, “31 Mart seçimleri sonrası seçimi kim kazanırsa

kazansın, kenti ilgilendir­en tüm kararlara (bütçe dahil) kentte yaşayanlar­ın katılması için örgütlenme çabamız artarak devam edecek. Muhtarlıkl­arın da içinde olduğu, meslek odası, sendika, dernek, platform, kooperatif temsilcile­rini de kapsayan halkın öz örgütlenme­si olarak ‘mahalle meclisleri ve kent meclisi” katılım ve şeffaflık sağlamanın en temel aracı olarak örgütlemey­e devam edeceğiz” dedi.

‘RANT POLITIKALA­RINA KARŞI DURACAĞIZ’

Kente yönelik rant politikala­rı nedeniyle kırsal alanların, kıyıların, tarım alanlarını­n, meraların, her türlü yaşam alanlarını­n tahrip edildiğini belirten Sağlam, yerelde yaşanan sorunların bir kısmının yerel yönetimler­den kaynakland­ığını, sorunların asıl kaynağının ise merkezi hükümet politikala­rı olduğunu söyledi. (IZMIR/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye