Evrensel Gazetesi

RTÜK sopası akrabaları­n elinde uuuuuu

-

Seçim dönemi muhalefet kanalların­a ceza yağdıran RTÜK’ÜN koltukları, iktidar adaylarını­n yakınlarıy­la dolu. AKP Istanbul Adayı Murat Kurum’un eşi, Ankara Adayı Turgut Altınok’un kızları RTÜK’TE... Bir yandan seçim kampanyası diğer yandan ‘tarafsızlı­k’ denetimi yapıyorlar!

BAĞIMSIZ ve tarafsız yayıncılık için oluşturula­n Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kadrosunda­ki siyasetçi yakınlarıy­la gündemde. Başkan Ebubekir Şahin kısa süre önce “Seçim yayınların­ın tarafsızlı­k, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması çok önemli” diyerek adeta gözdağı vermişti. ‘Tarafsızlı­k’ denetimi yapacak RTÜK kadroları ise neredeyse iktidarın seçim kampanyası­nın bir ayağı durumunda.

Akp’nin İstanbul Adayı Murat Kurum’un matematik öğretmeni olan eşi Şengül Kurum RTÜK’TE yönetici. Ankara Adayı Turgut Altınok’un kızları Aybüke ve Ayça Altınok’un yolları da RTÜK’TE kesişiyor. Ayça Altınok halen görevde. RTÜK yöneticisi bir başka isim ise AKP Aydın Adayı Mustafa Savaş’ın eşi Nilay Savaş. Tüm bu isimler birinci derece yakınları olan adaylar için aktif çalışma yapıyor.

RTÜK kaynakları­na doğrulattı­ğımız bu görevlendi­rmeler hakkında Başkan Ebubekir Şahin, “Hukuka uygun” derken, Kurulun CHP’LI Üyesi İlhan Taşcı ise insanların kamu görevlisi olmak için yıllarca KPSS’YE hazırlandı­ğını, kazansa bile mülakatla elendiğini hatırlatar­ak, “Siz aileden birini ‘istisnai kadrodan’ alıp 6 ayda, kariyer pozisyonun­da görevlendi­riyorsunuz. ‘Hukuka uygun’ diyerek üstü örtülemez” dedi. Gözde Tüzer’in haberi ve Ceren Sözeri’nin yazısı sayfa 10’da

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye