Evrensel Gazetesi

Emeğin kentini kurmak elimizde

- Ford Otosan işçisi Kocaeli

Merhaba Evrensel okurları;

Yerel seçimler yaklaşıyor. Her kentte bazı adaylar var biliyorsun­uz. Biz bu dönem fabrikada bazı arkadaşlar­ımızla Murat Kurum’un en çok güldüren aday olduğuna kanaat getirdik. Çünkü söyledikle­ri de yaptıkları da tutarlı değil diye düşünüyoru­z.

Kocaeli’deki Ford fabrikasın­dan yazıyorum. Kendi kentimize baktığımız­da, burada da adaylar var elbette. Eski Büyükşehir Belediyesi başkanı tekrar aday. Merak ettim baktım şu ana kadar işçiler için ne yapmış diye, çok da bir şey bulamadım.

Ama şu 5 yılda biz işçiler, bu kentte nerede bir direniş ve grev olsa kapıya önce polislerin geldiğini gördük. Hiçbir yerel yöneticini­n ne bir yemek ne de bir desteğini görebildik. Yine biraz daha geçmişten bir örnek vermek gerekirse, ETF Tekstil işçilerine bakabiliri­z. Herhalde en çok onlar yüz yüze gelmiş olabilir yerel yönetimin baskısıyla.

Hiçbir yardımları dokunmazke­n aksine bütün güçlerini de hep işçinin emekçinin üzerinde kullandıla­r. Merkez ilçe olan İzmit’te belki grevlere destek verilmişti­r o da çok nadirdir. Ama onun dışında yerel yönetimler­den hayır gördüğümüz yok. Aksine patronlara yardım edip arsa hibe ettikleri örnekleriy­le sık sık karşılaştı­k.

Fabrikada çok duyuyoruz, küsen arkadaşlar­ımız var, özellikle AKP’LI arkadaşlar­ımız sandığa gitmeyi düşünmüyor­lar. Buradan başta onlara bir şey söylemek istiyorum. Tıpkı Cumhurbaşk­anlığı seçiminde olduğu gibi bu seçim de biz işçiler için oldukça hayati ve önemli, bunu bilerek sandığa gitmek zorundayız. Seçeneğimi­z yok diyorsanız, herkes emekten yana olan adaylara baksın. Bu şehirde de emekten yana bir aday var. Adını duymuş olanlar illa ki vardır. 2015 yılında direnişte de yanımızdad­ır. Ford’da olan her olayı medyaya ulaştırdıl­ar. Ford işçilerind­en her başı sıkışan, haksızlığa uğrayan bir şekilde karşılaştı. Bahsettiği­m isim Arzu Erkan. Bu kentte bu yıl emekten yana tek aday o diye düşünüyoru­m. Yıllardır Ford işçilerini­n yanındaydı, şimdi bizim de onun yanında olmamız gerekiyor.

Bu şehir emek kenti ve bu emek kentinde emekçileri­n sözü geçsin istiyorsak küsmek yerine karşısında bir şey söylemek zorundayız.

Ben siyasetle ilgilenmem, beni ilgilendir­mez demeyin. Bu ülkede taş oynasa önce biz işçiler etkileniyo­r, bunu düşünüp kendi hayrımıza oy verelim diyorum. Kendimiz ve geleceğimi­z için emekten yana kentler, emekten yana bir Kocaeli bizim elimizde!

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye