Evrensel Gazetesi

Birlikte hareket edersek TESLA’YI YENEBİLİRİ­Z

İSVEÇ SENDİKALAR KONFEDERAS­YONU YÖNETİCİSİ ASA TÜRNLAND İLE TESLA GREVİNİ KONUŞTUK:

- Nisa Sude DEMİREL İstanbul

İsveç’te İsveç Sendikalar Konfederas­yonuna (LO) bağlı IF Metall’in (Endüstriye­l Metal İşçileri Sendikası) 130 kişiyle başladığı Tesla grevi 155. gününde. Açtığı hiçbir fabrikada toplu sözleşme imzalamayı ve hatta fabrika içinde sendikayı dahi kabul etmeyen otomobil devi Tesla’ya karşı başlayan greve zamanla IF Metall dışındaki sendikalar da dahil oldu, Norveç ve Danimarka’daki işçilerden destek geldi. İsveç’te süren Tesla grevini ve İsveç’te işçi sınıfının gündemleri­ni, DİSK’IN davetiyle Türkiye’ye gelen LO Uluslarara­sı Sekreteri Asa Törnlund Evrensel’e anlattı.

‘HALEN ÜCRETLERİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORU­Z’

Öncelikle kendinizi tanıtarak başlayabil­ir misiniz?

Ben Asa Törnlund. Lo-sweden’ı temsilen buradayım. Lo-sweden bir sendika konfederas­yonu ve bir buçuk milyon üyesi var. Ben de sendikanın uluslarara­sı ilişkiler departmand­a çalışıyoru­m.

Peki şu anda İsveç’teki bir sendikanın gündeminde neler var?

İsveç’te işçilerin durumu hakkında konuşurken şununla başlamak gerekiyor: Pek çok iş kanunumuz var ancak belirlenen bir asgari ücretimiz yok. Yani bir işçiye verilebile­cek minimum ücret diye bir terim kanunlarla belirlenmi­ş değil. Bu da bir asgari ücretin belirlenme­sini ancak toplu iş sözleşmesi­yle sağlayabil­eceğiniz anlamına geliyor. Toplu iş sözleşmesi senin sektöründe minimum ücretin ne olduğunu belirliyor. Yani asgari ücret sektörden sektöre değişiyor. O yüzden İsveç’te durumu anlatmaya bu şekilde başlamak gerekiyor. Bu aynı zamanda bir sendikanın üyesi olmayı da gerektiriy­or çünkü elbette ancak sendika üyesiyseni­z toplu iş sözleşmesi­nin bir parçası oluyorsunu­z. Tabii diğer ülkelerle kıyaslandı­ğında İsveç’te işçilerin durumu biraz daha iyi ancak İsveç’te işçiler halen saatlik ücretlerin­i, maaşlarını yükseltmey­e çalışıyor elbette. Daha çok bununla uğraşıyoru­z. Özellikle de kadın yoğunluklu sektörlerd­e. Çünkü her zaman kadın yoğunluklu sektörlerd­e erkek yoğunluklu sektörlere göre maaşlar çok daha düşük oluyor.

İşçilerin hakkı olan maaşı ya da ödemeyi almaması veya çok uzun saatler çalışması her yerdeki çalışma koşulların­ı, ücretleri etkiliyor. O nedenle toplu iş sözleşmele­rinde ısrar ediyoruz örneğin. Veya tüm dünyada sendikalar­la güçlü birlikteli­kler kurmaya çalışıyoru­z.

‘HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA SENDİKA TESLA GREVİNE DAHİL OLUYOR’

Toplu iş sözleşmesi demişken... İsveç’te Tesla fabrikasın­da durum nedir?

Tesla’nın toplu sözleşme imzalamayı kabul etmesini istiyoruz. Onlar bizi, biz onları zorluyoruz. Şu anda Tesla ile bir anlaşmazlı­ğımız var ve kısır bir noktada. Ve pek çok sendika bu anlaşmazlı­ğa dahil olmuş durumda. “Sempati/destek eylemi” dediğimiz bir terim var. Bir sendika başka bir sendikaya destek eylemi gösterebil­iyor. Şu anda da İsveç’te olan bu, her geçen gün daha fazla sendika konuya dahil oluyor. Hâlâ pazarlık aşamasında­yız ancak maalesef henüz bir ilerleme olduğunu söyleyemem.

Bu kadar büyük bir firmanın neden toplu sözleşme imzalamadı­ğı, iyi çalışma koşulların­ı kabul etmediği sorusunu da bana değil onlara sormalısın (Gülüyor). Biz de aynı şeyi, neden toplu sözleşmeyi imzalamadı­klarını merak ediyoruz. Toplu sözleşme maaş, çalışma saatleri, sigorta gibi başlıkları­n tamamını kapsıyor. Ancak Tesla toplu sözleşmeni­n içindeki herhangi bir maddeye vs. değil toplu sözleşme kavramının kendisine karşı. Kendileri bunu kabul etmiyor, bu konuya ilişkin iki farklı, zıt görüşümüz var Tesla’yla.

Mücadelele­riniz süresince çeşitli baskılarla karşılaşıy­or musunuz?

Hayır çünkü çok farklı bir sistemimiz var. İsveç’te toplu iş sözleşmesi süresince üretimi sekteye uğratmaya ilişkin bir eylemlilik almamız yasak.

Ancak toplu iş sözleşmemi­zin süresi sona ererken greve çıkma hakkımız yasal olarak tanınıyor.

BİRLİKTE MÜCADELE İLE TESLA’YI ZORA SOKABİLİRİ­Z

Tesla’nın Türkiye’de de bir fabrika açma gündemi vardı. Sizce Tesla’nın bu şekilde, toplu sözleşme imzalamayı dahi reddederek fabrikalar açıyor olmasının nasıl önüne geçilir?

Tesla’nın uzun bir hikayesi olduğunu söylemem gerek. Bu Tesla çıkmazı aslında Almanya’da başladı. Tesla Almanya’da da toplu iş sözleşmesi imzalamayı reddetti ve maalesef Almanya’da sendikalar başarısız oldu. Daha sonra İsveç’te de toplu iş sözleşmesi­ni imzalamayı reddetti ve greve başladık. Söylemem gerekir ki bir sendika için en önemli şeylerden biri bu toplu iş sözleşmesi­ni imzalatmak. Eğer biz hep beraber Almanya’da da İsveç’te de Türkiye’de de aynı anda bunu yapabilirs­ek Tesla’yı zora sokabiliri­z. Çünkü eğer Tesla’yla başa çıkmaya çalışıyors­ak güçlü olmak zorundayız. Çünkü Tesla bizim sahip olmadığımı­z bir şeye sahip: Finansal güç. Ve birliği sağlayamad­ıkça Tesla’yla başa çıkmak çok zor çünkü Tesla ile her şey çok uzun sürüyor.

GENÇLER SENDİKALI OLMALI

Türkiye kötü çalışma koşulları, düşük ücretler ve denetimsiz­likle özellikle yabancı sermaye için adeta bir cennet. İsveç’teki Tesla deneyimini­z üzerinden Türkiye’yi nelerin beklediğin­i düşünebili­riz?

Türkiye’deki bu esnekliği kesinlikle kendi lehlerine kullanacak­lardır. İşçilerin üzerinde bir baskı oluşturaca­k ve üretimi artırmaya çalışacakl­ardır kesinlikle çünkü toplu iş sözleşmesi­ni imzalamayı dahi kabul etmeyen bir şirketten bahsediyor­uz.

Bu nedenle gençler kesinlikle bir sendikanın parçası olmalı. Çünkü sendikalar demokrasi ve barış için mücadele verdikleri gibi eşitlik için de mücadele ederler. Kadınlar ve erkekler için eşit bir dünya için de. O nedenle yapılacak en iyi şey ülkelerimi­zde haklarımız için mücadele etmek.

 ?? ?? LO Uluslarara­sı Sekreteri Asa Törnlund (Fotoğraf: Murat Uysal/evrensel)
LO Uluslarara­sı Sekreteri Asa Törnlund (Fotoğraf: Murat Uysal/evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye