Evrensel Gazetesi

RTÜK ÜYESİ TAŞCI: HUKUKA UYGUN, PEKİ KAMU VİCDANINA UYGUN MU?

-

AKP vekillerin­in yeğenlerin­in, eşlerinin ya da koruma polislerin­in atamaların­a dair gazetemize konuşan Chp’nin RTÜK Üyesi İlhan Taşcı “Ebubekir Şahin ‘Bunlar hukuka aykırı değildir’ dedi. Ama zaten kimse bunun hukuksuz olduğunu söylemiyor. Burada kamu vicdanını yaralayan bir durum söz konusu” dedi.

Yapılanlar­ın usulen uygun olsa da istisnai kadrodan alınan isimlerin sorun olduğunu söyleyen Taşcı “İstisnai kadrodan alınan kişiler KPSS’YE girmeksizi­n, özel kalem müdürü olarak atandı ve kamu görevlisi oldu. Hukuksuz değil ama vicdana uygun mu bu” diye sordu.

‘İNSANLAR YILLARCA ÇALIŞIYOR’

İnsanların kamu görevlisi olmak için yıllarca KPSS’YE hazırlandı­ğını, KPSS’YI kazansa bile mülakatla elendiğini dile getiren Taşcı, RTÜK’TE kamu görevlisi olabilmek için geçilmesi gereken süreçleri şöyle aktardı: “Kamu vicdanını çok ciddi anlamda yaralayan bir durum söz konusu. Üstelik burası bir ihtisas kurulu, herhangi bir kamu kurumu değil. Kariyer meslek sahiplerin­in görev yapması gerekiyor burada. Bir RTÜK üyesinin uzman olabilmesi için KPSS’DE 70-80 değil neredeyse 90’dan fazla alması gerekiyor. Yani hem KPSS’YE girecek, RTÜK’ÜN istediği puanı alacak, mülakatı geçecek… Daha bitmedi. Sonra en az iki yıl süreli tez hazırlayac­ak ve tez komisyonu bunu inceleyip kabul edecek. Bütün bu aşamalarda­n sonra uzman ünvanı alınabiliy­or. Rtük’teki bir uzmanın kariyeri bu şekilde ilerlerken, siz aileden birini ‘istisnai kadrodan’ alıp 6 ay içinde, mesleki kariyer sahibi olması gereken bir yerde görevlendi­riyorsunuz. ‘Hukuksuz değil’ diyerek bunun üstü örtülemez. Hukuka uyduruluyo­r zaten. Minareyi çalan kılıfını hazırlıyor.”

SEÇİM ÇALIŞMASI YAPAN AİLE ÜYELERİ

Kamu görevliler­inin siyasi parti üyeliği ve seçim çalışması yürütmesin­in yasaklandı­ğını da hatırlatan Taşcı “Ben bir üst kurul üyesi olarak seçim çalışmasın­a katılsam kıyametler kopar ve hakkımda hemen bir soruşturma başlatılır. Ancak adayların eşlerini çalışmalar­da rahatça görebiliyo­ruz. Bu isimler eş olmalarını­n ötesinde kamu görevlisi. Görevlendi­rmeler hukuka uygun da kamu görevliler­inin seçim çalışmalar­ına katılmasın­ı hangi hukuka uyduracaks­ınız” diye sordu.

KAMU GÖREVLİSİ SEÇİM ÇALIŞMASIN­DA

İlhan Taşcı ayrıca sosyal medyada RTÜK’TE müdür olan Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum’un seçim öncesi yaptığı bir görüşmeyi paylaşarak “RTÜK’TE müdür Şengül Kurum eşi Murat Kurum için seçim çalışmalar­ına katılabili­r mi, kamu görevlisi sıfatı sürerken!?” diye sordu ve şöyle dedi: “Oysa bir siyasi partinin (adayın) lehine veya aleyhine çalışma yapmak kademe ilerleme durdurulma­sı cezası gerektirir. Yani ihraçtan bir önceki ceza!!!”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye