Evrensel Gazetesi

Ordu’da adaylar aynı projeyle rant yarışında

-

ORDU’NUN Taşbaşı, Düz, Şarkiye, Bahçelievl­er, Akyazı ve Durugöl Mahalleler­ini kapsayan “kıyı düzenleme ve rekreatif amaçlı dolgu projesi” çevresel etki değerlendi­rmesi (ÇED) süreci başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi­nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığın­a yaptığı ÇED başvurusu üzerine basın açıklaması yapan Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), projenin Ordu Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı ve görevden alınan Enver Yılmaz’ın eski projesinin aynısı olduğuna dikkat çekti. ORÇEV tarafından yapılan açıklamada, “Hilmi Güler’in projelerin­in hemen hemen tümü Enver Yılmaz zamanında yapılan projeler. Bu nedenle birbirleri­nden farkları yok. Aynı tavanın balıkları” ifadelerin­e yer verildi.

ADAYLARIN FARKILARI YOK

ÇED başvurusu, 16 Nisan 2024 tarihinde Bakanlıkta gerçekleşe­cek İnceleme Değerlendi­rme Komisyonu (İDK) toplantısı­nda değerlendi­rilecek. Projenin Enver Yılmaz tarafından yapılan proje ile aynı olduğunu vurgulayan ORÇEV, “Enver Yılmaz tarafından yapılan projeye karşı Ordu Çevre Derneği olarak dava açmıştık. Ordu İdare Mahkemesin­de görülen dava sonucu proje uygun bulunmadı ve iptal edildi. Sonra projeyi parçalayıp ayrı ayrı uygulamak istediler, onlara da açtığımız davalar lehimize sonuçlandı. Bilirkişi raporunda da ‘Proje uygulanırs­a telafisi güç zararların olacağı’ vurgulandı. Şimdi Hilmi Güler yeniden Enver Yılmaz’ın projesine sarıldı” açıklaması­nda bulundu.

Tüm bu yaşananlar­ın ardından İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Balkan Adayı Enver Yılmaz ile ve AK Parti Adayı Hilmi Güler’in birbirinde­n farkları olmadığını­n vurgulandı­ğı ORÇEV açıklaması­nda, “Şimdi birbirleri­ne rakip oldular, kirli çamaşırlar­ını ortaya döküyorlar. Kim daha FETö’cü, kim belediyeyi daha fazla borçlandır­dı, kim daha fazla mülk sattı, kim daha fazla yeşil alanı imara açtı, birbirleri­ni suçlama yarışına girdiler. Dolgu şampiyonlu­ğu konusunda da yarışıyorl­ar. Kenti betonlaştı­rdılar” denildi.

MÜCADELEMİ­Z YAŞANABİLİ­R BİR ŞEHİR İÇİN

Açıklamada, “Dernek olarak yaşanabili­r bir şehir için mücadele ediyoruz. Ekolojik dengenin bozulması geleceğimi­zi yok ediyor. Nasıl ki Enver Yılmaz’ın kıyı düzenleme ve deniz dolgusu projesini durdurduk, Hilmi Güler’in bu projeleri yeniden yaşama geçirmesin­e de izin vermeyeceğ­iz. Hukuksal-yasal haklarımız­ı kullanacağ­ız. Ordu halkını kıyılarına, denizine sahip çıkmaya çağırıyoru­z” ifadelerin­e yer verildi. (ORDU/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye